Zet een pot op een middelhoog vuur, voeg de olie en ui (en eventueel in stukjes gesneden selder) toe en laat een 7tal minuten zachtjes stoven zonder deksel.
Voeg de knoflook en het kerriepoeder toe (en indien gewenst de peper: fijngehakt geeft meer pikante smaak af) en laat nog een minuutje of 2-3 verder stoven (totdat de geuren van de knoflook en de kerriekruiden vrijkomen)
Voeg de courgette en de helft van de groentebouillon toe, breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
Mix de courgettesoep met de mixer of doe in de blender (laat de courgettesoep eerst afkoelen als u een blender gebruikt!)
Indien u een blender gebruik, doe de soep dan terug in de pot.
Voeg de rest van de groentebouillon toe en breng opnieuw aan de kook.
Proef en roer indien gewenst zout en peper door de soep. Roer dan de kokosnoot melk of andere notenmelk door de soep.
Blijf roeren tot de soep kookt, proef en voeg indien nodig meer peper of zout toe.
Laat een reactie zodat we nog meer lekkere courgettesoep recepten kunnen aanbieden aan iedereen die dit leest! En print je dit recept af, graag een dankuwel in de reactie!