2x tomaat mozzarella salade: klassiek + nieuwe Sandra Bekkari quinoa salade
https://www.onskookboek.be
Maak supersnel een volledig lunchpakket met deze makkelijke tomaat mozzarella salade van Sandra Bekkari met quinoa of geniet van het klassieke salade caprese recept zonder koken en zonder afwas.
Prep Tijd 10 minutes mins
Kook Tijd 15 minutes mins
Totaal 25 minutes mins
Gerecht Salade
Keuken Italie
Per persoon
- gekookte quinoa van 60 gram droge quinoa
- 75 gram mini mozzarella-bolletjes 1/2 pak
- kerstomaten 1 handvol/100 gram
- pijnboompitten 2 eetlepels
- raketsla 1 handvol
- basilicumblaadjes naar smaak en wens
- rotszout
- peper van de molen
- naar wens een flinke scheut olijfolie 3 eetlepels
- naar smaak en scheutje balsamico azijn 1 eetlepel
Kook de quinoa zoals hierboven vermeldt.
Rooster de pijnboompitten in een Tefalpan: zo nu en dan wel omschudden zodat je ze niet gaat zwart roosteren: je wil ze wel mooi bruin roosteren.
Halveer ondertussen de kerstomaten en de mozzarella bolletjes. Snijd de basilicumblaadjes fijn (makkelijk wanneer je ze eerst als een sigaar oprolt en dan zo in ringen snijdt die dan weer openvallen tot bladsnippers.
Doe de gekookte en afgekoelde quinoa in een mengkom en laat afkoelen.
Meng de rest van de ingrediënten even door je quinoa tomaat mozzarella salade. Proef en voeg indien nodig meer rotszout, peper, balsamico azijn en/of olijfolie toe. Serveer nmiddellijk.
Keyword De Voedselzandloper, Glutenvrij, Pijnboompitten, Quinoa, Raketsla, Sandra Bekkari, Tomaat