Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

17 makkelijke recepten: voor Verrukkelijke Balletjes in Tomatensaus (#17 wint over Dagelijkse Kost)

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

2x tomaat mozzarella salade: klassiek + nieuwe Sandra Bekkari quinoa salade

July 3, 2018 door Ons Kookboek

Maak supersnel een volledig lunchpakket met deze makkelijke tomaat mozzarella salade van Sandra Bekkari met quinoa of geniet van het klassieke salade caprese recept zonder koken en zonder afwas.

Alweer een ideaal recept voor op hete zomerdagen, wanneer je geen zin hebt om lang in de keuken te staan.

Sandra Bekkari Quinoa

Klassieke tomaat mozzarella salade of salade caprese

Snelle pasta

Kijk hier hoe je een snelle pasta maakt, zodat je in minder dan 15 minuten lekker kan genieten van een heerlijk, warm en vers pasta tussendoortje.

Klassiek een snel en makkelijk recept, zodat je zonder veel werk zal genieten van een heerlijk vers voorgerecht of bijgerecht.

Mozzarella is een Italiaanse verse kaas. Hij wordt klassiek gemaakt van de melk van de waterbuffel, maar wordt nu ook van koemelk gemaakt: goedkoper dus. Mozzarella wordt dikwijls gebruikt als topping bij pizza. Deze kaas heeft een heel delicate smaak, een typische draadstructuur en is uitermate geschikt om te smelten. Lees hier verder om het verschil te leren tussen deze en andere verse kazen. Kijk altijd even op de verpakking zodat je weet wat je precies aankoopt want de smaken verschillen uiteraard.

Tomaat mozzarella salade zijn de ingrediënten van de klassieke “Insalata Caprese” oftewel: Salade van Capri: een voorgerecht met verse kaas, tomatenschijfjes en verse basilicum.

Tomaat mozzarella salade ingrediëntenTomaat mozzarella salade ingrediënten

  • Witte kool salade

    Lekker, makkelijk, snel klaar en supergezond recept voor witte kool salade! TOP favoriet!

    1/2 grote bol mozzarella kaas

  • 2 lekkere, rijpe tomaten (peervormig indien voorhanden)
  • biologische extra vierge olijfolie van koude persing (1 tot 3 eetlepels)
  • balsamico-azijn (1/3de van de hoeveelheid gebruikte olie)
  • verse basilicum blaadjes (een klein handvol)
  • zeezout
  • zwarte peper van de molen

Hoe klassieke salade caprese “klaarmaken”:

  1. Tomaten komkommersalade

    Lekker Indisch: Op zoek naar een lekkere tomaten komkommersalade? … zonder olie…

    Snijd de basilicum blaadjes fijn (rol ze op tot een sigaar, snijd in fijne schijfjes die dan vanzelf weer openvallen tot dunne reepjes.

  2. Snijd de halve bol kaas in halve maantjes
  3. Snijd de rijpe tomaten in schijfjes.
  4. Schik afwisselend een schijfje tomaat en een schijfje mozzarella op een bord.
  5. Besprenkel met de fijngesneden basilicum blaadjes
  6. Besprenkel met olie, daarna een snuifje zout en peper van de molen.
  7. Besprenkel de salade tenslotte met de balsamico-azijn en serveer.

Sandra Bekkari’s quinoa salade of quinoa caprese

Granola Sandra Bekkari

Maak zelf je eigen GEZONDE granola met dit makkelijk recept van Sandra Bekkari of combineer je favoriete fruit, noten en zaden tot de perfecte muesli mengelmoes.

Voornaamste reden waarom Sandra er quinoa bij kookt, is omdat ze haar salade als compleet lunchpakket wil meegeven. Zonder de klassieke boterhammen of aardappels (aardappelsalade). Quinoa is bovendien glutenvrij, dus ideaal voor mensen zoals ik met een glutenintolerantie. Quinoa is immers geen graan maar een pseudograan, net zoals boekweit een pseudograan is, dus ook glutenvrij. Pseudograan is een plant waar de zaadjes tot meel worden vermalen… Dus doet aan tarwebloem denken, maar heeft verder niets met graan noch gras te maken.

Sandra voegt de salade dressing onmiddellijk bij de quinoa en andere groenten. Dat werkt perfect wanneer je de tomaten mozzarella salade onmiddellijk gaat serveren. In een lunchpakket dat je 1 dag op voorhand klaarmaakt, raden we aan dat je de dressing apart in een bokaaltje meeneemt en net voor het eten even flink opschudden zo door de salade mengt. Kwestie dat vooral je salade lekker krokant zal blijven.

Wie geen snijwerk wil voor de kaas, die gebruikt zoals Sandra “Galbani Mozzarella mini” van AH. Weet wel dat dit mozzarella is van koemelk, minder smaakvol dus dan echte mozzarella.

Hoe quinoa koken

Tomatensalade

Vervang yoghurt met feta voor Griekse tomatensalade.

Reken per persoon 60 gram quinoa en maak klaar zoals je losse rijst zou koken:

  1. Neem 1 kopje quinoa en spoel in een zeef goed af onder de kraan onder stromend water.
  2. Voeg er dubbel zoveel (dus 2 kopjes) bouillon (of water met wat zeezout) aan toe.
  3. Breng aan de kook en laat 12 tot 15 minuten pruttelen zodat er geen extra bouillon of water meer in je pot te vinden is, maar deze wel door de quinoa is opgeslorpt en uiteraard gaar gekookt.

2x tomaat mozzarella salade: klassiek + nieuwe Sandra Bekkari quinoa salade
 
Bewaar Print
Werktijd
10 min
Kooktijd
15 min
Totaal
25 min
 
Maak supersnel een volledig lunchpakket met deze makkelijke tomaat mozzarella salade van Sandra Bekkari met quinoa of geniet van het klassieke salade caprese recept zonder koken en zonder afwas.
Website: https://www.onskookboek.be
Soort recept: Salade
Cuisine: Glutenvrij, De Voedselzandloper, Sandra Bekkari, Italie
Voor hoeveel personen: 1
Ingredienten
Per persoon
  • gekookte quinoa (van 60 gram droge quinoa)
  • 75 gram mini mozzarella-bolletjes (1/2 pak)
  • kerstomaten (1 handvol/100 gram)
  • pijnboompitten (2 eetlepels)
  • raketsla (1 handvol)
  • basilicumblaadjes naar smaak en wens
  • rotszout
  • peper van de molen
  • naar wens een flinke scheut olijfolie (3 eetlepels)
  • naar smaak en scheutje balsamico azijn (1 eetlepel)
Bereiding
  1. Kook de quinoa zoals hierboven vermeldt.
  2. Rooster de pijnboompitten in een Tefalpan: zo nu en dan wel omschudden zodat je ze niet gaat zwart roosteren: je wil ze wel mooi bruin roosteren.
  3. Halveer ondertussen de kerstomaten en de mozzarella bolletjes. Snijd de basilicumblaadjes fijn (makkelijk wanneer je ze eerst als een sigaar oprolt en dan zo in ringen snijdt die dan weer openvallen tot bladsnippers.
  4. Doe de gekookte en afgekoelde quinoa in een mengkom en laat afkoelen.
  5. Meng de rest van de ingrediënten even door je quinoa tomaat mozzarella salade. Proef en voeg indien nodig meer rotszout, peper, balsamico azijn en/of olijfolie toe. Serveer nmiddellijk.
3.4.3177

 

Ga je dit recept Printen? Geef je dan je waardering en een dankjewel in een reactie hieronder? Dankuwel!

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Geef uw waardering: 5 sterren is de MAX!:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 17 makkelijke recepten: voor Verrukkelijke Balletjes in Tomatensaus (#17 wint over Dagelijkse Kost)
  • Hemels Lekkere Balletjes in tomatensaus van Peter Goossens
  • 3x lekkere dikke Pannenkoeken van Jeroen Meus: smullen gegarandeerd!
  • 3x makkelijk wafels bakken: heb jij een nog beter recept?
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?
  • Witloof stoven: weet je wanneer je het lekkerste witloof kan kopen?
  • 13 tips om je Lekkerste spruiten klaar te maken + Bonus recept: spruitjes met spekjes van Jeroen Meus

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Speculaas cookies
  • Broccoli stomen
  • Stoofvlees Jeroen Meus
  • Witloof stoven
  • Kalfsfricassee
  • Ons Kookboek Recepten Index
  • Spruitjes koken

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Broccoli stomen
  • Granola Sandra Bekkari
  • Appelmoes maken
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2019 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer