Go Back
+ servings

3 Ingrediënten Puntpaprika soep: lekker én simpel

https://www.onskookboek.be
3 groenten is al wat je nodig hebt om te genieten van deze lekkere puntpaprika soep: een licht, fris vegetarisch paleo soep recept, ideaal voor je lunch of als vetarme doordeweekse maaltijd.
5 from 4 votes
Prep Tijd 10 minutes
Kook Tijd 45 minutes
Totaal 55 minutes
Gerecht Soep
Keuken Marokko
Servings 4

Ingrediënten

  • 1 rode puntpaprika 140 gram
  • 2 uien 100 gram : in stukjes gesneden
  • 500 to t 750 ml water of voor nog meer smaak: groentebouillon of kippenbouillon
  • 2 wortelen 200 gram : in stukjes gesneden
  • naar smaak: peper en rotszout
  • 2 eetlepel verse fijngehakte korianderblaadjes
  • een snuifje komijnpoeder max 1/4 theelepel
  • een kleiner snuifje fenegriek max 1/4 theelepel

Bereiding
 

  • Snijd de uien fijn, doe in een brede soeppot of pan met dikke bodem, voeg 125 ml water toe, breng aan de kook en laat enkele minuten sudderen.
  • Ondertussen rooster de puntpaprika boven een gasvlam tot het vel zwart kleurt en gemakkelijk te verwijderen is. Dit kan je ook onder de gril van je oven, wel zo nu en dan je paprika's omdraaien zodat ze langs alle kanten geroosterd worden.
  • Voeg dan de in stukjes gesneden wortelen toe en laat mee sudderen tot ze zachter worden: indien de pot uitdroogt voeg je 1 tot 2 eetlepels water toe en zet je een deksel op de pot.
  • Voeg dan de rest van het water toe, wat peper en rotszout, de korianderblaadjes, komijn en fenegriek: breng aan de kook en laat verder sudderen.
  • Van zodra je puntpaprika geroosterd is, verwijder je de schil en zaadjes. Doe de paprika ook bij in de soeppot en laat een 20 tal minuten sudderen.
  • Pureer, proef, voeg indien nodig meer peper en rotszout toe en je puntpaprika soep is klaar.
Keyword Caloriearm, De Voedselzandloper, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Marokkaanse Recepten, Paleo Dieet, Paprika, Puntpaprika, Vetarm
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!