3 groenten is al wat je nodig hebt om te genieten van deze lekkere puntpaprika soep. Een licht, fris vegetarisch paleo soep recept… Ideaal voor je lunch of als vetarme doordeweekse maaltijd.
We koken deze keer zoals onze paleo voorouders dat deden: dus niet met toegevoegd vet. Niet dat we iets tegen vet hebben, maar uit paleo oogpunt haal je vet uit dieren en vetrijke planten zoals noten of avocado’s en niet supermakkelijk uit een fles olie.
Paleo puntpaprika soep
Elke dag wel weer eten we hier bij het avondeten graag een soepje. Verandering van spijs doet, dus proberen we graag telkenmale iets nieuws uit. Het internet en onze verzameling kookboeken staan immers vol met soep recepten.
Het makkelijkst om nieuwe soepen te maken is te werken met nieuwe ingrediënten. Gewoon goed uitkijken in je supermarkt, op de markt of bij je kruidenier of er niets nieuws in aanbod is en dan vragen hoe klaar te maken of zelf op zoek gaan naar een recept. Zo kan je bijvoorbeeld dezer dagen makkelijk aardpeer in aanbod vinden (ook wel topinambour, topinamboer, aardartisjok of Jeruzalem artisjok genoemd), waar je bijvoorbeeld deze lekkere aardpeersoep mee kan maken.
Hier bij ons liggen er dezer dagen mooi roodgekleurde puntpaprika’s in de rekken. Zeer lekker om gewoon in dunne ringen te snijden en onder de salade te mengen, maar ook ideaal om er een geroosterde puntpaprika soep mee te maken. Gewoon roosteren onder een gril of goedkoop in de gasvlam tot de schil er makkelijk af kan, en je zal genieten van sublieme geroosterde, gerookte paprikasmaken.
Deze geroosterde puntpaprikasoep is supermakkelijk te maken: zeer weinig Ingrediënten laten garen, staafmixer erin, pureren en klaar. Bovendien ook nog een zeer gezonde soep met slechts 3 verse groenten – puntpaprika, wortel en ui. Nog wat kruiden erbij uit de Marokkaanse keuken en je kan snel aan de slag!
En voor wie calorieën telt: deze soep bevat geen toegevoegd vet, dus best caloriearm! Koken dus zoals in het paleo tijdperk: roosteren boven de vlam en verder alles koken in water in een pot.
Samengevat: geniet van dit super simpel paleo soep recept met puntpaprika, smakelijk!
3 Ingrediënten Puntpaprika soep: lekker én simpel
Ingrediënten
- 1 rode puntpaprika 140 gram
- 2 uien 100 gram : in stukjes gesneden
- 500 to t 750 ml water of voor nog meer smaak: groentebouillon of kippenbouillon
- 2 wortelen 200 gram : in stukjes gesneden
- naar smaak: peper en rotszout
- 2 eetlepel verse fijngehakte korianderblaadjes
- een snuifje komijnpoeder max 1/4 theelepel
- een kleiner snuifje fenegriek max 1/4 theelepel
Bereiding
- Snijd de uien fijn, doe in een brede soeppot of pan met dikke bodem, voeg 125 ml water toe, breng aan de kook en laat enkele minuten sudderen.
- Ondertussen rooster de puntpaprika boven een gasvlam tot het vel zwart kleurt en gemakkelijk te verwijderen is. Dit kan je ook onder de gril van je oven, wel zo nu en dan je paprika's omdraaien zodat ze langs alle kanten geroosterd worden.
- Voeg dan de in stukjes gesneden wortelen toe en laat mee sudderen tot ze zachter worden: indien de pot uitdroogt voeg je 1 tot 2 eetlepels water toe en zet je een deksel op de pot.
- Voeg dan de rest van het water toe, wat peper en rotszout, de korianderblaadjes, komijn en fenegriek: breng aan de kook en laat verder sudderen.
- Van zodra je puntpaprika geroosterd is, verwijder je de schil en zaadjes. Doe de paprika ook bij in de soeppot en laat een 20 tal minuten sudderen.
- Pureer, proef, voeg indien nodig meer peper en rotszout toe en je puntpaprika soep is klaar.
Een reactie achterlaten