Go Back
–+ servings

3 pompoensoep recepten van Sofie Dumont

https://www.onskookboek.be
Goedkoop en lekker! 3 recepten van Sofie Dumont om pompoensoep te maken: dus genieten na weinig werk van een flink vullende portie groenten in je soepkom.
5 from 1 vote
Prep Tijd 15 minutes
Kook Tijd 30 minutes
Totaal 45 minutes
Gerecht Soep
Keuken Klassiek
Servings 4

Ingrediënten

  • 1 eetlepel hoeveboter
  • 500 tal gram vruchtvlees van pompoen ongeveer 1/4 de pompoen is dat hier
  • 1 grote ui
  • 1 wortel
  • 2 rijpe tomaten
  • een snuifje kurkuma 1/4 theelepel
  • peper en rotszout naar smaak
  • naar wens 500 ml kippenbouillon of water: (wie water gebruikt voegt niet "teveel" toe, wegens water heeft geen smaak)

Bereiding
 

  • Smelt de hoeveboter in een brede soeppot.
  • Snijd de ui fijn en begin aan te stoven met de kurkuma. Indien de pot te droog wordt, voeg je meer hoeveboter toe.
  • Snijd de wortel, voeg bij de ui en stoof mee aan.
  • Schil de pompoen, verwijder draden en pompoenpitten, snijd het vruchtvlees in stukken en stoof mee aan. Roer alles goed om, kruid met peper en rotszout en laat verder stoven tot de aroma's van alle soepgroenten goed vrij komen.
  • Voeg de in stukken gesneden tomaten toe, overgiet met kippenbouillon tot alle groenten onder staan, breng aan de kook en laat een 20tal minuten pruttelen onder deksel.
  • Pureer de pompoensoep, proef en breng verder op smaak met peper en rotszout.
Keyword Budget, Glutenvrij, Makkelijke Recepten
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!