3x lekkere dikke Pannenkoeken van Jeroen Meus: smullen gegarandeerd!
https://www.onskookboek.be
Kies uit 1 van deze 3 dikke pannenkoek recepten van Jeroen Meus! Makkelijkst met alleen een houten lepel en vork, ga je toch lekkere pannenkoeken kan bakken.
Prep Tijd 15 minutes mins
Kook Tijd 15 minutes mins
Totaal 30 minutes mins
Gerecht Gebak
Keuken Amerikaanse keuken, Italiaanse keuken, Klassiek, Russische recepten
Droge ingrediënten voor het pannenkoekenbeslag:
- binnenste van 1 vanillestokje
- 10 gram vanillesuiker
- 1 koffielepel bakpoeder
- 200 gram patisseriebloem
- een beetje zout
Natte ingrediënten voor het pannenkoekenbeslag:
- 50 gram hoeveboter
- 300 ml volle melk
- 1 biologisch gewonnen ei
- verse bosbessen
Voor het bakken:
- hoeveboter om de koekenpan in te vetten
- een koekenpan
Voor het serveren:
- verse bosbessen
- Amerikaanse siroop maplesyrup - esdoornsiroop
- hoeveboter
Smelt de 50 gram boter in een pannetje.
Neem een grote kom voor al het beslag en meng er eerst de droge ingrediënten door elkaar.
Neem een andere kom voor de natte ingrediënten. Doe er de melk en het ei in en klop het ei los (met garde of vork). Roer er de net gesmolten boter door.
Onder langzaam kloppen (met garde of houten lepel) giet je de natte ingrediënten traagjes bij de droge ingrediënten: klop met een garde tot het beslag geen klonters meer bevat. Zie je toch een klonter, duw er dan op met een lepel.
Roer er tenslotte naar wens wat bosbessen bij.
Smelt wat boter in de pan en veeg wat teveel is weg met een prop keukenrol.
Laat de pan op het vuur staan, schep met 1 pollepel op 1 plaats beslag en maak een pannenkoek zeker niet groter dan een CD-schijfje, liefst kleiner dan een ondertasje van een kopje koffie (de breedte van je handpalm).
Laat bakken tot het oppervlakte opgedroogd is en draai de pannenkoek dan om.
Laat de onderkant ook mooi goudbruin bakken en serveer de pannenkoeken met extra bessen, siroop en boter.
Keyword Jeroen Meus, Makkelijke Recepten