• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

3x lekkere dikke Pannenkoeken van Jeroen Meus: smullen gegarandeerd!

Kies uit 1 van deze 3 dikke pannenkoek recepten van Jeroen Meus! Makkelijkst met alleen een houten lepel en vork, ga je toch lekkere pannenkoeken kan bakken.

Onskookboek.be » Koekjes » 3x lekkere dikke Pannenkoeken van Jeroen Meus: smullen gegarandeerd!

Laat een Reactie achter

Kies uit 1 van deze 3 dikke pannenkoek recepten van Jeroen Meus! Makkelijkst met alleen een houten lepel en vork, ga je toch lekkere pannenkoeken kan bakken.

Bonus 1: hartelijke of zoete blini’s recept… Ofte lekkere pannenkoekjes met verse gist.

Bonus 2: farinata: bijna zo lekker als focaccia brood… Maar veel makkelijker!

Pannenkoeken Jeroen Meus

Inhoud

  • 1 Lekkere Blini’s : dikke Russische pannenkoekjes à la Jeroen Meus
    • 1.1 Blini ingrediënten
    • 1.2 Hoe blini’s maken
  • 2 Zin in 1 dikke hartige pannenkoek? Farinata recept van Jeroen Meus
    • 2.1 Farinata recept:
    • 2.2 Hoe farinata maken:
  • 3 Dikke Amerikaanse pannenkoeken recept van Jeroen Meus
  • 4 3x lekkere dikke Pannenkoeken van Jeroen Meus: smullen gegarandeerd!
    • 4.1 Ingrediënten
      • 4.1.1 Droge ingrediënten voor het pannenkoekenbeslag:
      • 4.1.2 Natte ingrediënten voor het pannenkoekenbeslag:
      • 4.1.3 Voor het bakken:
      • 4.1.4 Voor het serveren:
    • 4.2 Bereiding 
  • 5 BONUS RECEPTEN: 8x pannenkoeken – voor ieder wat wils!

Lekkere Blini’s : dikke Russische pannenkoekjes à la Jeroen Meus

Blini pannenkoek

Maak het lekkerste ontbijt van Sandra Bekkari: havermout pannenkoeken die zo goed vullen dat je er dus de ganse morgen gezond mee verder kan.

Blini‘s zijn klassiek kleine, dikke Russische tarwe of soms boekweitpannenkoeken. Klassiek liet men een dik beslag eerst gisten, alvorens het te verdunnen met melk, botermelk of water. Gebakken in de oven.

Ondertussen zijn er heel wat varianten van de klassieke blini te vinden, die meestal in een pan gebakken worden.

Blini pannenkoekjes worden:

  • ofwel hartig geserveerd met zure room en bijvoorbeeld kaviaar.
  • Of je serveert blini’s zoet met gewone room en fruit.
Wafels bakken
3x makkelijk wafels bakken: heb jij een nog beter recept?

Hieronder Jeroen‘s blini’s recept met verse gist, boekweitmeel en geserveerd met zalm plus lekker gekruide zure room.

Blini ingrediënten

  • 200 gram boekweitmeel
  • 250 ml lauwe melk
  • 20 gram verse gist
  • 1 snuifje zout
  • 2 eieren: eierdooiers en eiwitten scheiden

Hoe blini’s maken

Blini pan

  1. Ontbijt Sandra Bekkari
    Voor wie eens iets anders wil voor ontbijt: kies uit deze 5 lekkere ontbijt recepten van Sandra Bekkari: amandelbrood, crumble, pannenkoeken, granola of smoothie.

    Doe het meel in een kom.

  2. Maak de melk lauw en breek hierin de verse gist. Roer met een garde tot de gist goed met de melk gemengd is.
  3. Voeg de melk bij het meel en roer met een garde goed door elkaar.
  4. Voeg een snuifje zout toe en roer er de eierdooiers door. Dek af met plastiekfolie en laat rijzen.
  5. Klop het eiwit stijf.
  6. Spatel het eiwit door het gerezen beslag.
  7. Verwarm een flinke scheut olie in een klein “blini” pannetje en vul met beslag (of schep een beetje beslag in een gewone pan). Bak de blini’s 2 minuten aan elke kant.

Heb jij een ander recept om blini’s of andere kleine pannenkoeken te maken? Deel het met iedereen in een reactie hieronder!

Zin in 1 dikke hartige pannenkoek? Farinata recept van Jeroen Meus

Farinata pannenkoek met kikkererwtenbloem

Speculaas cookies
Lekker en makkelijk speculaas recept, zodat je snel je eigen koekjes zal bakken à la Jeroen Meus: met speculaaskruiden van bij je bakker of zelf maken. + 7 extra recepten voor speculaas, speculoos, pepernoten, kruidnoten en kaneelkoekjes.

Farinata is een soort van niet gegiste pannenkoek van kikkererwtenbloem. Het vindt zijn oorsprong in het Italiaanse Genua en werd een typisch gerecht van de kusten van Nice tot Elba. Ben je op vakantie aan de Franse Riviera, probeer het daar dan eens te vinden in de bakkerij of in een pizzeria.

Waarschijnlijk werd farinata het voor de eerste keer gebakken door Romeinse soldaten: niet in een pan maar wel op hun schild. Farina vertaalt trouwens in “bloem” en farinata in zoiets als “gemaakt met bloem”.

Klassiek bestaat het uit een deeg van kikkererwtenbloem, water en olijfolie. Al dan niet gekruid met rozemarijn, zeezout en peper. Klassiek wordt het gebakken in een open oven.

Jeroen gaat als volgt te werk:

Farinata recept:

  • Granola Sandra Bekkari
    Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!

    300 gram kikkererwtenbloem

  • 500 ml water
  • kruiden naar wens: Jeroen kiest voor zeezout, peper, cayennepeper, paprikapoeder en fijngesneden blaadjes van 1 takje rozemarijn
  • indien gewenst:
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 100 gram zwarte olijven
  • blaadjes van nog 1 takje rozemarijn

Hoe farinata maken:

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
    1. Geld uitsparen… Kies uit deze 7 broodpudding recepten zodat je van brood overschot gegarandeerd lekker dessert zal maken. Lekker luchtig op grootmoeders wijze, met appel voor wie geen rozijnen lust, met chocolade a la Jeroen Meus of lekker feestelijk decadent: dus voor ieder wat wils!

    Doe het kikkererwtenbloem in een kom.

  3. Giet er het water bij en meng met een garde. Dek af en laat 2 uur rusten.
  4. Jeroen mixt in een blendertje olijven en zongedroogde tomaten en roert door het beslag. Kruid alles met fijngesneden rozemarijn, peper, cayennepeper, zeezout en paprikapoeder.
  5. Verwarm olijfolie in een pan die in de oven kan. Voeg het beslag toe. Strooi er blaadjes van 1 takje rozemarijn over en laat even bakken tot de rand een korst vormt.
  6. Bak dan verder af in de oven (Jeroen laat nog 20 minuten bakken).
  7. Maak je gebak langs de randen los en keer om met een bord. Keer dat bord dan weer om met een ander bord of grote broodplank en serveer. Jeroen serveert er een salade op van kerstomaatjes, sjalot en raketsla.

Ken jij nog een ander recept voor dikke pannenkoeken? Laat het weten in een reactie onderaan!

Dikke Amerikaanse pannenkoeken recept van Jeroen Meus

Pannenkoeken recept Jeroen Meus

7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?

Zeer makkelijk, snel en lekker dikke pannenkoeken recept van Jeroen Meus, zodat je zelfs met alleen een houten lepel en een vork toch lekkere pannenkoeken kan bakken!

Jeroen Meus staat bekend voor zijn uitermate gemakkelijke recepten die altijd lukken…

Wel: het kan deze keer nog makkelijker!

Voor typisch Amerikaanse pannenkoeken meng je alle ingrediënten gewoon even door elkaar en let je niet teveel op bloemklonters: de klonters verdwijnen meestal tijdens het bakken of druk je er met de pollepel uit.

Tijdens het bakken van de tot 1 cm dikke pannenkoeken zal je luchtbelletjes zien opstijgen naar de ongebakken bovenkant. Op dat moment kan je de pannenkoek beginnen omkeren, al kan je ook wachten tot de ongebakken kant droog is: wel op tijd kijken of de onderkant niet te bruin bakt.

Het recept voor Amerikaanse pannenkoeken bestaat typisch uit bakpoeder, bloem, melk en een minimum aan eieren. Jeroen voegt vanillesuiker toe, ook lekker zijn kaneel en nootmuskaat (speculaaskruiden). Typisch Europees is boter bij het beslag te mengen zodat het minder makkelijk aanbakt (de vetstof in de pan en de vetstof in de pannenkoek gaan de koek en de pan op afstand houden).

Al bij al een makkelijk, goedkoop en flink vullend gerecht dat uiterst lekker met gebakken spek en bruine suiker kan worden geserveerd.

3x lekkere dikke Pannenkoeken van Jeroen Meus: smullen gegarandeerd!

https://www.onskookboek.be
Kies uit 1 van deze 3 dikke pannenkoek recepten van Jeroen Meus! Makkelijkst met alleen een houten lepel en vork, ga je toch lekkere pannenkoeken kan bakken.
5 from 1 vote
Print Recept Pin Recept
Prep Tijd 15 mins
Kook Tijd 15 mins
Totaal 30 mins
Gerecht Gebak
Keuken Amerikaanse keuken, Italiaanse keuken, Klassiek, Russische recepten
Servings 4

Ingrediënten

Droge ingrediënten voor het pannenkoekenbeslag:

  • binnenste van 1 vanillestokje
  • 10 gram vanillesuiker
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 200 gram patisseriebloem
  • een beetje zout

Natte ingrediënten voor het pannenkoekenbeslag:

  • 50 gram hoeveboter
  • 300 ml volle melk
  • 1 biologisch gewonnen ei
  • verse bosbessen

Voor het bakken:

  • hoeveboter om de koekenpan in te vetten
  • een koekenpan

Voor het serveren:

  • verse bosbessen
  • Amerikaanse siroop maplesyrup - esdoornsiroop
  • hoeveboter

Bereiding
 

  • Smelt de 50 gram boter in een pannetje.
  • Neem een grote kom voor al het beslag en meng er eerst de droge ingrediënten door elkaar.
  • Neem een andere kom voor de natte ingrediënten. Doe er de melk en het ei in en klop het ei los (met garde of vork). Roer er de net gesmolten boter door.
  • Onder langzaam kloppen (met garde of houten lepel) giet je de natte ingrediënten traagjes bij de droge ingrediënten: klop met een garde tot het beslag geen klonters meer bevat. Zie je toch een klonter, duw er dan op met een lepel.
  • Roer er tenslotte naar wens wat bosbessen bij.
  • Smelt wat boter in de pan en veeg wat teveel is weg met een prop keukenrol.
  • Laat de pan op het vuur staan, schep met 1 pollepel op 1 plaats beslag en maak een pannenkoek zeker niet groter dan een CD-schijfje, liefst kleiner dan een ondertasje van een kopje koffie (de breedte van je handpalm).
  • Laat bakken tot het oppervlakte opgedroogd is en draai de pannenkoek dan om.
  • Laat de onderkant ook mooi goudbruin bakken en serveer de pannenkoeken met extra bessen, siroop en boter.
Keyword Jeroen Meus, Makkelijke Recepten
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!

 

BONUS RECEPTEN: 8x pannenkoeken – voor ieder wat wils!

  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?
  • Je snelste Pannenkoeken Recept! – "Van den BoerinnenBond"
  • Grootmoeders klassieker: je lekkerste gistpannenkoeken!
  • Glutenvrije pannenkoeken bakken: lekkerder dan gewone pannenkoeken!
  • Kies uit deze 3 beproefde, makkelijke havermout pannenkoeken recepten…
  • Wil je in 10 minuten lekkere pannenkoeken smullen van Piet Huysentruyt?
  • Lekker flamberen en genieten met roomijs van Crêpes Suzette
  • Heerlijke havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari en Pascale Naessens: genieten met appel en honing

Filed Under: 12 lekkerste Koekjes Recepten, Taart Recepten

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!
  • Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…
  • Salade Nicoise: Franse Topklassieker – Klaar in 30 minuten!
  • Topklassieker! Recept voor Appelcake: die ieder kan bakken
  • Heerlijke havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari en Pascale Naessens: genieten met appel en honing
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!

OnsKookboek.be vraagt om uw toestemming om cookies te gebruiken voor het volgende: 1. Gepersonaliseerde advertenties en inhoud, advertentie- en inhoudsmeting, doelgroep inzichten en productontwikkeling. 2. Informatie op een apparaat opslaan en/of openen. JA - Toestemming!Geen toestemming gevenLees meer