Doe de boter of de olijfolie in een grote soeppot en zet op een niet te hoog vuur.
Doe de ui en knoflook en verse gemberwortel in de pot, strooi er flink wat rotszout over en laat een 10 tal minuten zweten tot de ui zacht en doorschijnend is.
Voeg de in stukken gesneden courgettes toe (en het gemberpoeder voor wie geen verse gember gebruikt) en stoof op een laag vuur tot de courgettes zacht zijn.
Voeg nu de kippenbouillon, zout, peper en gember toe en laat naar wens sudderen op een laag vuur. Minstens tot de courgettes gaar zijn en al gauw een volle 3 kwartier. Niet alleen voor een joekel courgette die je niet geschild zou hebben. Vooral ook voor je knoflook: hoe langer de knoflook gaart, hoe minder smaak. Dus proeven alvorens het vuur uit te draaien!
Mix uw courgettesoep met de mixer of laat afkoelen en pureer in een blender. Doe nooit te hete soep in een blender en vul de blender nooit meer dan half als u warme ingrediënten in uw blender mixt.
Proef en voeg indien nodig meer rotszout en naar smaak peper toe.
Rasp er indien gewenst wat kaas over en serveer. Zorg dat je genoeg soep maakt, want soep smaakt altijd beter de volgende dag!
En welk is jouw favoriete courgettesoep recept of hoe maak jij ze nog lekkerder? Laat het weten in een reactie hieronder! Smakelijk!!!