Appelbeignets: altijd lekker - Voor jong én oud!
https://www.onskookboek.be
Grootmoeders appelbeignets recept met bier: je maakt er iedereen blij mee! Lekker en makkelijk recept om snel te genieten van een zoet, warm, krokant hapje...
Prep Tijd 24 minutes mins
Kook Tijd 4 minutes mins
Totaal 28 minutes mins
Gerecht Gebak
Keuken Klassiek
- 125 gram bloem
- 100 ml bier
- 1 ei wit en dooier scheiden
- 1 koffielepel griessuiker
- 1 eetlepel cognac of brandewijn
- 1 eetlepel olie of gesmolten boter
- snuifje zout
- appelen
Doe de bloem in een kom met een snuifje zout.
Maak een kuiltje in het midden en voeg er de eierdooier, suiker en bier aan toe. Werk goed samen en roer er dan de olie en de cognac onder.
Dek de kom af en laat 20 minuten rusten.
Klop het eiwit stijf en meng onder het deeg net voor het bakken.
Schil de appelen, verwijder het klokhuis, snijd in schijfjes (1 cm dikte), draai door het frituurdeeg en werp in matig heet frituurvet of olie (180 graden).
Laat de appelbeignets goudgeel bakken, neem uit de vetpot en laat uitdruipen op een rooster met keukenpapier bedekt.
Serveer de appelbeignets zeer warm met poedersuiker bestrooid.
Keyword Appels, Makkelijke Recepten, Oma