Go Back
+ servings

Appelbeignets: altijd lekker - Voor jong én oud!

https://www.onskookboek.be
Grootmoeders appelbeignets recept met bier: je maakt er iedereen blij mee! Lekker en makkelijk recept om snel te genieten van een zoet, warm, krokant hapje...
4 from 6 votes
Prep Tijd 24 minutes
Kook Tijd 4 minutes
Totaal 28 minutes
Gerecht Gebak
Keuken Klassiek
Servings 4

Ingrediënten

  • 125 gram bloem
  • 100 ml bier
  • 1 ei wit en dooier scheiden
  • 1 koffielepel griessuiker
  • 1 eetlepel cognac of brandewijn
  • 1 eetlepel olie of gesmolten boter
  • snuifje zout
  • appelen

Bereiding
 

  • Doe de bloem in een kom met een snuifje zout.
  • Maak een kuiltje in het midden en voeg er de eierdooier, suiker en bier aan toe. Werk goed samen en roer er dan de olie en de cognac onder.
  • Dek de kom af en laat 20 minuten rusten.
  • Klop het eiwit stijf en meng onder het deeg net voor het bakken.
  • Schil de appelen, verwijder het klokhuis, snijd in schijfjes (1 cm dikte), draai door het frituurdeeg en werp in matig heet frituurvet of olie (180 graden).
  • Laat de appelbeignets goudgeel bakken, neem uit de vetpot en laat uitdruipen op een rooster met keukenpapier bedekt.
  • Serveer de appelbeignets zeer warm met poedersuiker bestrooid.
Keyword Appels, Makkelijke Recepten, Oma
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!