Lekker en makkelijk recept voor appelbeignets met bier zodat je snel kan genieten van een zoet, warm, krokant hapje voor op een koude dag.
Tip: geen appels (meer) bij de hand? Doe een blik ananasschijfjes open, dep de schijfjes af en besprenkel met suiker en kaneel alvorens in het deeg te dompelen.
Klassiek werden appelbeignets en smoutebollen – zoals het woord het zegt – gebakken in smout, wat een andere benaming is voor varkensvet of reuzel.
Appelbeignets recept
- 125 gram bloem
- 100 ml bier
- 1 ei, wit en dooier scheiden
- 1 koffielepel griessuiker
- 1 eetlepel cognac of brandewijn
- 1 eetlepel olie of gesmolten boter
- snuifje zout
- appelen
Appelbeignets maken
- Doe de bloem in een kom met een snuifje zout.
- Maak een kuiltje in het midden en voeg er de eierdooier, suiker en bier aan toe. Werk goed samen en roer er dan de olie en de cognac onder.
- Dek de kom af en laat 20 minuten rusten.
- Klop het eiwit stijf en meng onder het deeg net voor het bakken.
- Schil de appelen, verwijder het klokhuis, snijd in schijfjes (1 cm dikte), draai door het frituurdeeg en werp in matig heet frituurvet of olie (180 graden).
- Laat de appelbeignets goudgeel bakken, neem uit de vetpot en laat uitdruipen op een rooster met keukenpapier bedekt.
- Serveer de appelbeignets zeer warm met poedersuiker bestrooid.
Een reactie achterlaten