Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Appelbeignets

October 22, 2013 door Ons Kookboek

Lekker en makkelijk recept voor appelbeignets met bier zodat je snel kan genieten van een zoet, warm, krokant hapje voor op een koude dag.

Tip: geen appels (meer) bij de hand? Doe een blik ananasschijfjes open, dep de schijfjes af en besprenkel met suiker en kaneel alvorens in het deeg te dompelen.

Klassiek werden appelbeignets en smoutebollen – zoals het woord het zegt – gebakken in smout, wat een andere benaming is voor varkensvet of reuzel.

Appelbeignets recept

  • 125 gram bloem
  • 100 ml bier
  • 1 ei, wit en dooier scheiden
  • 1 koffielepel griessuiker
  • 1 eetlepel cognac of brandewijn
  • 1 eetlepel olie of gesmolten boter
  • snuifje zout
  • appelen

Appelbeignets maken

Appelbeignets

  1. Doe de bloem in een kom met een snuifje zout.
  2. Maak een kuiltje in het midden en voeg er de eierdooier, suiker en bier aan toe. Werk goed samen en roer er dan de olie en de cognac onder.
  3. Dek de kom af en laat 20 minuten rusten.
  4. Klop het eiwit stijf en meng onder het deeg net voor het bakken.
  5. Schil de appelen, verwijder het klokhuis, snijd in schijfjes (1 cm dikte), draai door het frituurdeeg en werp in matig heet frituurvet of olie (180 graden).
  6. Laat de appelbeignets goudgeel bakken, neem uit de vetpot en laat uitdruipen op een rooster met keukenpapier bedekt.
  7. Serveer de appelbeignets zeer warm met poedersuiker bestrooid.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Konijn klaarmaken
  • Spruitjes koken
  • Witloof stoven
  • Speculaas cookies
  • Ontbijt Sandra Bekkari

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer