Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
https://www.onskookboek.be
Heb je appels teveel: zin in taart, maar geen zin in werk? Ga dan snel deze appelcrumble bakken. Heerlijk met een bol roomijs of ... Je lekkerste ontbijt ooit!
Prep Tijd 10 minutes mins
Kook Tijd 35 minutes mins
Totaal 45 minutes mins
Gerecht Gebak
Keuken Groot-Brittannië
Voor het crumble deeg:
- 250 gram echte boter uit de ijskast in kleine stukjes gesneden
- 125 gram griessuiker
- 125 gram bruine suiker
- 300 gram zelfrijzende bloem
- 1 snuifje zout
- indien gewenst: 2 theelepels kaneel
Voor het fruit:
- 4 grote appels klokhuis verwijderen en in hapklare stukken gesneden. Appels kunnen geschild worden. Liever niet! Want de schil zal zorgen voor extra smaak zorgen en minder werk...
- of 600 gram fruit uit de diepvries naar believen, hoef je zelfs niet te laten ontdooien. Uiteraard wordt het dan crumble met de naam van je gekozen fruit.
Oven voorverwarmen op 175 graden.
Doe alle ingrediënten voor het crumble deeg in een kom en meng met de hand tot een kruimelige, korrelige deegklontertjes.
Neem een ovenschaal van 20x20 cm en schik het fruit op de bodem.
Strooi er de crumble deeg bovenop.
Bak de appelcrumble voor 2 tot 3 kwartier... Of bakken totdat het (diepvries)fruit begint op te borrelen. Ofwel bakken totdat je crumble deeg goudbruin gebakken is.
Keyword Appels, Makkelijke Recepten, Oven