Aspergequiche: superlekkere aspergetaart met zalm die ieder kan bakken!
https://www.onskookboek.be
Makkelijk aspergequiche recept met zalm uit blik en indien gewenst met asperges uit bokaal, zodat je het ganse jaar door een goedkope, lekkere aspergetaart zal bakken.
Prep Tijd 25 minutes mins
Kook Tijd 45 minutes mins
Totaal 1 hour hr 10 minutes mins
Gerecht Gebak
Keuken Klassiek
- 400 tal gram verse asperges of minstens 300 gram asperges uit een bokaal
- 1/4de ui fijngesneden
- 2 eetlepels zachte hoeveboter
- 3 biologische eieren
- 125 ml volle melk
- een handvol peterselieblaadjes en/of jonge spinazieblaadjes
- 1/2 theelepel rotszout
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 1/4 theelepel basilicum
- 450 gram uitgelekt gewicht van zalm uit blik
- 1 vel bladerdeeg
- indien gewenst: geraspte kaas van een goedkoop overschotje
Oven voorverwarmen op 225 graden C.
Was, schil indien nodig, verwijder de voet en laat de asperges beetgaar koken. Giet af en houd er 6 opzij voor de topping.
Hak de ui fijn en laat even stoven in hoeveboter tot de stukjes ui glazig zijn.
Duw een vel bladerdeeg in een taartvorm (ongeveer 22 cm diameter).
Snijd de rest van de asperges in stukken (bijvoorbeeld 3 cm) en schik over de bodem van de taart.
Men in een kom de losgeslagen eieren met de melk, de gestoofde uien met het vet, de uitgelekte zalm, rotszout, peper, gedroogde basilicum en verse, fijngesneden peterselieblaadjes en/of jonge spinazieblaadjes. Giet over de aspergestukken in de taartvorm.
Schik daarboven de 6 overgehouden asperges als spaken van een wiel (snijd op de juiste lengte indien te lang).
Bak je aspergequiche in een 40 tal minuten gaar (begin na 35 minuten te voelen met een priem en indien vochtig, herhaal om de 5 minuten). Wordt na 20 minuten de bladerdeegkorst te bruin, zet dan de oven lager (175 graden). Haal uit de oven en strooi er indien gewenst onmiddellijk geraspte kaas over.
Keyword Asperges, Ei, Melk, Quiche, Taart, Zalm