• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Aspergequiche: superlekkere aspergetaart met zalm – Simpel!

Makkelijk aspergequiche recept met zalm uit blik en indien gewenst met asperges uit bokaal, zodat je het ganse jaar door een goedkope, lekkere groentetaart zal bakken.

Onskookboek.be » Taart Recepten » Aspergequiche: superlekkere aspergetaart met zalm – Simpel!

Laat een Reactie achter

Makkelijk aspergequiche recept met zalm uit blik en indien gewenst met asperges uit bokaal, zodat je het ganse jaar door een goedkope,
lekkere groentetaart zal bakken.

Quiche is de Franse “uitspraak” van het Duitse woord Kuchen. De meest bekende Quiche is de Quiche Lorraine: een hartige, open taart gevuld met eieren en een mengsel van kaas en spek.

Aspergequiche

Aspergequiche recept vs asperge frittata

Aspergesoep maken
Makkelijk, snel en lekker recept om aspergesoep te maken met weinig ingrediënten zodat je goedkoop en lekker kan genieten van een verse kom soep.

Eerst even het verschil uitleggen tussen een frittata en een quiche. Beide bevatten eieren uiteraard maar een quiche heeft normaal een korst rondom de eiervulling, de frittata niet. De alerte lezer zal onmiddellijk begrijpen dat een klassieke quiche gluten bevat (in de deegkorst). Frittata is in principe glutenvrij, maar uiteraard toch steeds aan de bakker in kwestie vragen.

Frittata’s bevatten ook veel minder tot dikwijls geen melk of room. Eigenlijk is het een omelet die meestal eerst in een pan gebakken wordt en vervolgens nog even de oven in gaat of onder de gril.

De quiche bestaat dus uit een deegkorst met daarbinnen een vulling van ei en room (of melk) met extra groenten en vlees. Vandaag dus asperges en vis (zalm) in plaats van vlees.

Hartige taart
Grootmoeder’s hartige taart recept: Vlaamse Quiche Lorraine of… Kies uit deze 5 hartige taart recepten die ieder kan maken, zodat je naar hartelust kan experimenteren met lekkere smaken en goedkoop overschotjes zal verwerken.

Wie goedkoop wil eten, die maakt deze quiche uiteraard met verse asperges tijdens het aspergeseizoen in het voorjaar. Gewoon de asperges eerst beetgaar koken, alvorens verder te werken aan de taartvulling. Wil je precies weten hoe lang asperges moeten koken, lees dan hier verder. Tijdens de rest van het jaar neem je makkelijk en goedkoper asperges uit bokaal of blik. Voordeel is dat deze al gekookt zijn, dus minder werk voor jou.

Wil je nog minder werk, gebruik dan lenteuien in plaats van gewone ui. Het is trouwens lente, dus de lenteui is ook in seizoen. De fijngesneden lenteui kan je gewoon vers door de quichevulling mengen. Rest je dan alleen maar de boter net te smelten, de asperges en quichevulling in de taartbodem te schikken en af te bakken. Smakelijk!

Heb jij een ander recept om aspergetaart met zalm of aspergequiche te bakken, of een leuke tip, deel het met ieder in een reactie! Dankuwel!!!

Aspergequiche: superlekkere aspergetaart met zalm die ieder kan bakken!

https://www.onskookboek.be
Makkelijk aspergequiche recept met zalm uit blik en indien gewenst met asperges uit bokaal, zodat je het ganse jaar door een goedkope, lekkere aspergetaart zal bakken.
5 from 4 votes
Print Recept Pin Recept
Prep Tijd 25 mins
Kook Tijd 45 mins
Totaal 1 hr 10 mins
Gerecht Gebak
Keuken Klassiek
Servings 6

Ingrediënten

  • 400 tal gram verse asperges of minstens 300 gram asperges uit een bokaal
  • 1/4de ui fijngesneden
  • 2 eetlepels zachte hoeveboter
  • 3 biologische eieren
  • 125 ml volle melk
  • een handvol peterselieblaadjes en/of jonge spinazieblaadjes
  • 1/2 theelepel rotszout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1/4 theelepel basilicum
  • 450 gram uitgelekt gewicht van zalm uit blik
  • 1 vel bladerdeeg
  • indien gewenst: geraspte kaas van een goedkoop overschotje

Bereiding
 

  • Oven voorverwarmen op 225 graden C.
  • Was, schil indien nodig, verwijder de voet en laat de asperges beetgaar koken. Giet af en houd er 6 opzij voor de topping.
  • Hak de ui fijn en laat even stoven in hoeveboter tot de stukjes ui glazig zijn.
  • Duw een vel bladerdeeg in een taartvorm (ongeveer 22 cm diameter).
  • Snijd de rest van de asperges in stukken (bijvoorbeeld 3 cm) en schik over de bodem van de taart.
  • Men in een kom de losgeslagen eieren met de melk, de gestoofde uien met het vet, de uitgelekte zalm, rotszout, peper, gedroogde basilicum en verse, fijngesneden peterselieblaadjes en/of jonge spinazieblaadjes. Giet over de aspergestukken in de taartvorm.
  • Schik daarboven de 6 overgehouden asperges als spaken van een wiel (snijd op de juiste lengte indien te lang).
  • Bak je aspergequiche in een 40 tal minuten gaar (begin na 35 minuten te voelen met een priem en indien vochtig, herhaal om de 5 minuten). Wordt na 20 minuten de bladerdeegkorst te bruin, zet dan de oven lager (175 graden). Haal uit de oven en strooi er indien gewenst onmiddellijk geraspte kaas over.
Keyword Asperges, Ei, Melk, Quiche, Taart, Zalm
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!

 

Filed Under: Taart Recepten

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!
  • Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…
  • Salade Nicoise: Franse Topklassieker – Klaar in 30 minuten!
  • Topklassieker! Recept voor Appelcake: die ieder kan bakken
  • Heerlijke havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari en Pascale Naessens: genieten met appel en honing
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!