Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Aspergequiche: superlekkere aspergetaart met zalm die ieder kan bakken!

May 5, 2018 door Ons Kookboek

Makkelijk aspergequiche recept met zalm uit blik en indien gewenst met asperges uit bokaal, zodat je het ganse jaar door een goedkope,
lekkere groentetaart zal bakken.

Quiche is de Franse “uitspraak” van het Duitse woord Kuchen. De meest bekende Quiche is de Quiche Lorraine: een hartige, open taart gevuld met eieren en een mengsel van kaas en spek.

Aspergequiche

Aspergequiche recept vs asperge frittata

Aspergesoep maken

Makkelijk, snel en lekker recept om aspergesoep te maken met weinig ingrediënten zodat je goedkoop en lekker kan genieten van een verse kom soep.

Eerst even het verschil uitleggen tussen een frittata en een quiche. Beide bevatten eieren uiteraard maar een quiche heeft normaal een korst rondom de eiervulling, de frittata niet. De alerte lezer zal onmiddellijk begrijpen dat een klassieke quiche gluten bevat (in de deegkorst). Frittata is in principe glutenvrij, maar uiteraard toch steeds aan de bakker in kwestie vragen.

Frittata’s bevatten ook veel minder tot dikwijls geen melk of room. Eigenlijk is het een omelet die meestal eerst in een pan gebakken wordt en vervolgens nog even de oven in gaat of onder de gril.

De quiche bestaat dus uit een deegkorst met daarbinnen een vulling van ei en room (of melk) met extra groenten en vlees. Vandaag dus asperges en vis (zalm) in plaats van vlees.

Hartige taart

Grootmoeder’s hartige taart recept: Vlaamse Quiche Lorraine of… Kies uit deze 5 hartige taart recepten die ieder kan maken, zodat je naar hartelust kan experimenteren met lekkere smaken en goedkoop overschotjes zal verwerken.

Wie goedkoop wil eten, die maakt deze quiche uiteraard met verse asperges tijdens het aspergeseizoen in het voorjaar. Gewoon de asperges eerst beetgaar koken, alvorens verder te werken aan de taartvulling. Wil je precies weten hoe lang asperges moeten koken, lees dan hier verder. Tijdens de rest van het jaar neem je makkelijk en goedkoper asperges uit bokaal of blik. Voordeel is dat deze al gekookt zijn, dus minder werk voor jou.

Wil je nog minder werk, gebruik dan lenteuien in plaats van gewone ui. Het is trouwens lente, dus de lenteui is ook in seizoen. De fijngesneden lenteui kan je gewoon vers door de quichevulling mengen. Rest je dan alleen maar de boter net te smelten, de asperges en quichevulling in de taartbodem te schikken en af te bakken. Smakelijk!

Heb jij een ander recept om aspergetaart met zalm of aspergequiche te bakken, of een leuke tip, deel het met ieder in een reactie! Dankuwel!!!

Aspergequiche: superlekkere aspergetaart met zalm die ieder kan bakken!
 
Bewaar Print
Werktijd
25 min
Kooktijd
45 min
Totaal
1 h 10 min
 
Makkelijk aspergequiche recept met zalm uit blik en indien gewenst met asperges uit bokaal, zodat je het ganse jaar door een goedkope, lekkere aspergetaart zal bakken.
Website: https://www.onskookboek.be
Soort recept: Gebak
Cuisine: Klassiek
Voor hoeveel personen: 6
Ingredienten
  • 400 tal gram verse asperges (of minstens 300 gram asperges uit een bokaal)
  • ¼ de ui, fijngesneden
  • 2 eetlepels zachte hoeveboter
  • 3 biologische eieren
  • 125 ml volle melk
  • een handvol peterselieblaadjes en/of jonge spinazieblaadjes
  • ½ theelepel rotszout
  • ¼ theelepel zwarte peper
  • ¼ theelepel basilicum
  • 450 gram uitgelekt gewicht van zalm uit blik
  • 1 vel bladerdeeg
  • indien gewenst: geraspte kaas van een goedkoop overschotje
Bereiding
  1. Oven voorverwarmen op 225 graden C.
  2. Was, schil indien nodig, verwijder de voet en laat de asperges beetgaar koken. Giet af en houd er 6 opzij voor de topping.
  3. Hak de ui fijn en laat even stoven in hoeveboter tot de stukjes ui glazig zijn.
  4. Duw een vel bladerdeeg in een taartvorm (ongeveer 22 cm diameter).
  5. Snijd de rest van de asperges in stukken (bijvoorbeeld 3 cm) en schik over de bodem van de taart.
  6. Men in een kom de losgeslagen eieren met de melk, de gestoofde uien met het vet, de uitgelekte zalm, rotszout, peper, gedroogde basilicum en verse, fijngesneden peterselieblaadjes en/of jonge spinazieblaadjes. Giet over de aspergestukken in de taartvorm.
  7. Schik daarboven de 6 overgehouden asperges als spaken van een wiel (snijd op de juiste lengte indien te lang).
  8. Bak je aspergequiche in een 40 tal minuten gaar (begin na 35 minuten te voelen met een priem en indien vochtig, herhaal om de 5 minuten). Wordt na 20 minuten de bladerdeegkorst te bruin, zet dan de oven lager (175 graden). Haal uit de oven en strooi er indien gewenst onmiddellijk geraspte kaas over.
3.4.3177
 

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Geef uw waardering: 5 sterren is de MAX!:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Spruitjes koken
  • Pannenkoeken recept met chocolade en banaan
  • Ons Kookboek Recepten Index
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccolisoep Jeroen Meus
  • Stoofvlees Jeroen Meus

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·