Go Back
–+ servings

Baingan Bharta : lekker makkelijk Indisch aubergine recept

https://www.onskookboek.be
Op zoek naar lekkere aubergine recepten? Ga dan aan de slag met dit super simpel Indisch recept zodat je smaakloze eierplant zal omtoveren tot een delicatesse.
5 from 1 vote
Prep Tijd 5 minutes
Kook Tijd 40 minutes
Totaal 45 minutes
Gerecht Puree
Keuken Indisch
Servings 4

Ingrediënten

  • 1 kg aubergines
  • 2 eetlepels limoensap
  • 3 eetlepels olie
  • 1 grote ui
  • 4 knoflookteentjes merg verwijderd
  • 1 vers groen pepertje
  • 1/2 kg verse rijpe tomaten
  • 1/2 theelepel geelpoeder kunyit, turmeric, kurkuma
  • naar smaak 1 theelepel rotszout of zeezout
  • 2 theelepels garam masala
  • verse fijngehakte korianderblaadjes

Bereiding
 

  • Rooster de eierplant over een gasvlam (of onder de gril) tot het purpere vel zwart kleurt en de aubergine duidelijk gaar is (in elkaar zakt). Laat afkoelen.
  • Ondertussen hak je de groenten fijn.
  • Verwarm olie in een pan, hak de ui fijn en bak een 10tal minuten goudbruin. Voeg er dan de fijngesneden knoflook en chilipeper bij en laat 1 minuut mee baken tot de aroma's goed vrijkomen.
  • Kruid met turmeric en zout, voeg de tomaten toe en laat sudderen tot de tomaten gegaard zijn.
  • Ondertussen zullen je aubergines geroosterd zijn en laat je ze afkoelen tot je ze makkelijk kan hanteren. Verwijder de schil en de harde kern en pureer met het limoensap.
  • Roer de auberginepuree door de tomaten en laat nog een 5tal minuten verder sudderen.
  • Roer er tenslotte naar smaak garam masala en vers gehakte korianderblaadjes door en serveer.
Keyword Aubergine, Glutenvrij, Paleo Dieet, Tomaten
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!