Baingan Bharta : lekker makkelijk Indisch aubergine recept
https://www.onskookboek.be
Op zoek naar lekkere aubergine recepten? Ga dan aan de slag met dit super simpel Indisch recept zodat je smaakloze eierplant zal omtoveren tot een delicatesse.
Prep Tijd 5 minutes mins
Kook Tijd 40 minutes mins
Totaal 45 minutes mins
Gerecht Puree
Keuken Indisch
- 1 kg aubergines
- 2 eetlepels limoensap
- 3 eetlepels olie
- 1 grote ui
- 4 knoflookteentjes merg verwijderd
- 1 vers groen pepertje
- 1/2 kg verse rijpe tomaten
- 1/2 theelepel geelpoeder kunyit, turmeric, kurkuma
- naar smaak 1 theelepel rotszout of zeezout
- 2 theelepels garam masala
- verse fijngehakte korianderblaadjes
Rooster de eierplant over een gasvlam (of onder de gril) tot het purpere vel zwart kleurt en de aubergine duidelijk gaar is (in elkaar zakt). Laat afkoelen.
Ondertussen hak je de groenten fijn.
Verwarm olie in een pan, hak de ui fijn en bak een 10tal minuten goudbruin. Voeg er dan de fijngesneden knoflook en chilipeper bij en laat 1 minuut mee baken tot de aroma's goed vrijkomen.
Kruid met turmeric en zout, voeg de tomaten toe en laat sudderen tot de tomaten gegaard zijn.
Ondertussen zullen je aubergines geroosterd zijn en laat je ze afkoelen tot je ze makkelijk kan hanteren. Verwijder de schil en de harde kern en pureer met het limoensap.
Roer de auberginepuree door de tomaten en laat nog een 5tal minuten verder sudderen.
Roer er tenslotte naar smaak garam masala en vers gehakte korianderblaadjes door en serveer.
Keyword Aubergine, Glutenvrij, Paleo Dieet, Tomaten