Courgette soep voor de Amateur Kok
https://www.onskookboek.be
Op zoek naar een lekkere, makkelijke courgette soep, klaar in minder dan 30 minuten? Het kan dankzij dit recept van Kris Vanhoutte voor de amateur kok.
Prep Tijd 5 minutes mins
Kook Tijd 25 minutes mins
Totaal 30 minutes mins
Gerecht Soep
Keuken Klassiek
- 4 tal courgettes
- 4 ajuinen: fijngesneden
- 3 in stukjes gesneden tomaten
- 50 gram hoeveboter
- 2 blokjes bouillon
- peper en zout
- een bundeltje peterselie
- 2 liters kokend - als je steevast een elektrische warm-water-koker hebt klaarstaan in je keuken - water
Schil indien gewenst de courgetten (met schil kookt de soep wel iets langer dan zonder). Maar zelf een supergrote kanjer van een courgette hoef je niet te schillen: gewoon lang genoeg latebn prutelen. Verwijder de
eventuele rijpe zaadjes uit grote courgetten, was en snijd in blokjes.
Smelt de hoeveboter in een grote soeppot met dikke bodem en stoof er de stukjes ajuin en courgette in aan.
Als het aroma van de ajuinen goed is vrijgekomen (na enkele minuten), giet je er het water bij, de tomatenstukjes, de bouillonblokjes en de peper, breng aan de kook en laat een 20tal minuten garen.
Pureer de soep met je staafmixer (of met een blender, maar let op dat de hete soep niemand verbrandt, dus blender niet meer dan half vol doen) en voeg er net voor het serveren de fijngesneden peterselie aan toe.
Keyword Bouillon, Courgette, Tomaten, Ui