Courgettesoep met Boursin = Romig + Boordevol smaak!
https://www.onskookboek.be
Maximum smaak met minimum ingrediënten: lekker, makkelijk en snel recept om courgettesoep met Boursin of andere kazen te koken. Met tip om zelf goedkope mascarpone te maken en merknamen van vette en minder vette roomkazen.
Prep Tijd 10 minutes mins
Kook Tijd 20 minutes mins
Totaal 30 minutes mins
Gerecht Soep
Keuken Klassiek
- 500 gram courgette
- 1 ui
- 1 eetlepel olie
- 1 blokje groentebouillon
- 350 ml warm water
- 100 ml melk
- 100 gram Boursin
- 1/4 theelepel rotszout naar smaak
- 1/4 theelepel peper naar smaak
Hak de ui fijn en snijd de courgette in stukken.
Verwarm wat olie in een soeppot op een heet vuur, draai het vuur lager en stoof er dan de ui en de courgette in zonder dat de groenten bruinen.
Los het bouillonblokje op in het hete water en voeg bij de groenten. Zet het vuur hoog en breng de soep aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep 15 tot 30 minuten sudderen (tot alle groenten gaar zijn).
Pureer de soep, zet terug op een middelhoog vuur, voeg er dan de melk en de Boursin aan toe en wacht tot de soep net begint te sudderen. Proef en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
Serveer deze toch wel vullende courgettesoep met Boursin met lekker, knapperig brood en wat fijngehakte peterselie.
Hoe maak jij romige courgettesoep?
Keyword Courgette, Kaas, Plattekaas, Roomkaas