Crepe Suzette - Feestelijk geflambeerde flensjes...: Lekker!
https://www.onskookboek.be
Lekker en makkelijk recept om zelf Crepe Suzette te maken... Zodat je prettig zal flamberen én genieten van lekkere pannenkoeken met roomijs en sinaasappelsaus.
Prep Tijd 20 minutes mins
Kook Tijd 15 minutes mins
Totaal 35 minutes mins
Gerecht Gebak
Keuken Frankrijk
Ingrediënten voor de flensjes
- 170 gram bloem
- 1 snuifje zout
- 425 to t 500 ml melk
- 1 eetlepel Grand Marnier
- 1 eierdooier
- 1 heel ei
- 1 eetlepel plantaardige olie
Ingrediënten voor de saus Suzette
- 3 eetlepels suiker
- 3 eetlepels ongezouten boter
- schil van een sinaasappel
- 1 / 2 glas sinaasappelsap
- sap van een citroen
- 1 glas Grand Marnier
Hoe maak je het pannenkoeken beslag
Klop het ei en de extra eierdooier los met een vork in een kommetje.
Meng de bloem met het zout.
Maak een kuiltje in het midden van de bloem en werk er 250 ml melk, de eieren, de olie en de Grand Marnier onder.
Roer goed en voeg er de rest van de melk aan toe tot een dun genoeg flensjesbeslag.
Hoe maak je de saus met de pannenkoeken:
Bak de flensjes in een koekenpan en houd ze warm.
Giet de suiker in een anti-aankleef pan en laat karameliseren.
Voeg de boter toe en roer onder de karamel.
Voeg het sinaasappelsap en wat citroensap toe, roer goed en laat inkoken.
Voeg wat Grand Marnier toe, leg de eerste pannenkoek in de pan, plooi op in 4 zodat hij goed doordrenkt is met saus, herhaal dit met 3 andere pannenkoeken en bestrooi de 4 pannenkoeken met de geraspte
sinaasappelschil. Voeg meer Grand Marnier toe, zet de vlam hoog, flambeer de 4 crepes suzettes serveer onmiddellijk.
Wil je de volgende lading flensjes ook flamberen, verwarm dan apart wat Grand Marnier, ontvlam en giet over de pannenkoeken.
Keyword Pannenkoeken recept