Lekker en makkelijk recept om zelf crepe Suzette te maken… Zodat je eens prettig zal flamberen en vooral zal genieten van lekkere pannenkoeken met roomijs en sinaasappelsaus…
Crêpes Suzette zijn een grote klassieker in Franse keuken, “uitgevonden” door Auguste Escoffier en genaamd naar de Franse actrice Suzanne Reichenberg (1853-1924). Het zijn flensjes gedrenkt in “beurre Suzette” of Suzette boter: boter gemengd met suiker, Grand Marnier, sinaasappel en citroen.
Indien gewenst kan je de pannenkoeken daarna ook nog eens flamberen… TIP: steeds je dampkap volledig afzetten alvorens je pan – die je opwarmt met de alcohol op het fornuis, in vuur en vlam zet.
Inhoud

Crepe Suzette - Feestelijk geflambeerde flensjes...: Lekker!
Ingrediënten
Ingrediënten voor de flensjes
- 170 gram bloem
- 1 snuifje zout
- 425 to t 500 ml melk
- 1 eetlepel Grand Marnier
- 1 eierdooier
- 1 heel ei
- 1 eetlepel plantaardige olie
Ingrediënten voor de saus Suzette
- 3 eetlepels suiker
- 3 eetlepels ongezouten boter
- schil van een sinaasappel
- 1 / 2 glas sinaasappelsap
- sap van een citroen
- 1 glas Grand Marnier
Bereiding
Hoe maak je het pannenkoeken beslag
- Klop het ei en de extra eierdooier los met een vork in een kommetje.
- Meng de bloem met het zout.
- Maak een kuiltje in het midden van de bloem en werk er 250 ml melk, de eieren, de olie en de Grand Marnier onder.
- Roer goed en voeg er de rest van de melk aan toe tot een dun genoeg flensjesbeslag.
Hoe maak je de saus met de pannenkoeken:
- Bak de flensjes in een koekenpan en houd ze warm.
- Giet de suiker in een anti-aankleef pan en laat karameliseren.
- Voeg de boter toe en roer onder de karamel.
- Voeg het sinaasappelsap en wat citroensap toe, roer goed en laat inkoken.
- Voeg wat Grand Marnier toe, leg de eerste pannenkoek in de pan, plooi op in 4 zodat hij goed doordrenkt is met saus, herhaal dit met 3 andere pannenkoeken en bestrooi de 4 pannenkoeken met de geraspte
- sinaasappelschil. Voeg meer Grand Marnier toe, zet de vlam hoog, flambeer de 4 crepes suzettes serveer onmiddellijk.
- Wil je de volgende lading flensjes ook flamberen, verwarm dan apart wat Grand Marnier, ontvlam en giet over de pannenkoeken.
Wist je dat je deze 8 pannenkoek recepten ook "Suzette" kan serveren en flamberen?
- 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?
- Je snelste Pannenkoeken Recept! – "Van den BoerinnenBond"
- 3x lekkere dikke Pannenkoeken van Jeroen Meus: smullen gegarandeerd!
- Grootmoeders klassieker: je lekkerste gistpannenkoeken!
- Glutenvrije pannenkoeken bakken: lekkerder dan gewone pannenkoeken!
- Kies uit deze 3 beproefde, makkelijke havermout pannenkoeken recepten…
- Wil je in 10 minuten lekkere pannenkoeken smullen van Piet Huysentruyt?
- Heerlijke havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari en Pascale Naessens: genieten met appel en honing
Een reactie achterlaten