Neem een kom, doe er de eiwitten in met de 35 gram griessuiker en klopt met een elektrische mixer met kloppers op volle snelheid stijf (tot je de pot leukweg boven je hoofd durft omdraaien, zoniet: blijven kloppen!!!).
Doe de eierdooiers met de griessuiker in een andere kom en klop met een elektrische mixer op volle kracht tot je geen griessuiker meer ziet of hoort knarsen tegen de wand (dus alle suiker is opgelost).
Voeg de mascarpone toe en klop tot luchtige room.
Meng er het eiwit door en vul een spuitzak (of werk met een lepel straks).
Snijd de aardbeien in de lengte in schijfjes (5tal schijfjes per aardbei).
Rol de roze marsepein dun uit en steek er de gewenste vorm uit.
Nu hangt alles af van je uitsteekvorm (koekjessteker). Voor een hoge vorm steek je gewoon per dessert 2 stukken uit de uitgerolde biscuit of uit het brioche brood of uit het melkbrood. Voor een lage vorm ga je met een deegrol over je brioche brood, of melkbrood of biscuitrol of stukjes madeleines die je tegen elkaar legt. Na het platrollen steek je de gewenste vorm uit en begin je je kleine fraisier taartjes te bouwen.
Steek dus je deeg naar keuze uit en leg 1 stuk onderaan in je uitsteker of ring: werk hier onmiddellijk op het bordje (met platte bodem) waarmee je zal serveren.
Zet de aardbeischijfjes rechtop tegen de rand van je ring of uitsteekvorm.
Vul het geheel met de luchtige mascarponeroom: spuiten of lepelen met zo nu en dan "aandrukken" wat je ingelepeld hebt.
Dek af met een laagje deeg: duw met een lepel of vork op je dessert terwijl je de ring naar boven trekt om je dessertje vrij te maken. Lukt dit niet goed omdat de room wegstroomt of plakt, zet je fraisier taartjes dan eerst een uurtje in de ijskast zodat de mascarponeroom kan opstijven. Hier doe je dus wat voor jou het makkelijkste werkt.