Frisse komkommersalade met dille en azijn
https://www.onskookboek.be
Heerlijk op de barbecue of bij een koude schotel. Supermakkelijke salade. Perfect voor een zomerse picnic. 'n Frisse, zuurzoete komkommersalade met dille en ui.
Prep Tijd 10 minutes mins
Kook Tijd 10 minutes mins
Totaal 20 minutes mins
Gerecht Salade
Keuken Klassiek
- 4 jonge komkommers niet schillen, wel in dunne plakjes snijden
- 1 kleine witte ui in dunne plakjes gesneden
- 235 ml zachte witte azijn (wijnazijn)
- 120 ml water
- 150 gram witte suiker
- 1 eetlepel gedroogde dille 3 eetlepels verse dille gehakt (naar smaak)
Enkel en alleen als de huid van de komkommer dik en taai is, schil je de komkommers alvorens in plakjes te snijden.
Snijd de ui in ringen (bij een ronde ui) of snijd de ui in de helft en dan in dunne halve maantjes (bij een ui die breder is dan hoog).
Doe de komkommer en azijn in een kom.
Neem een sauspannetje en meng hierin de suiker met de azijn en het water. Roer en breng aan de kook. Van zodra het mengsel kookt neem je het pannetje van het vuur en roer tot de suiker volledig is opgelost. Ga vooral niet ruiken tijdens het koken want de verdampende azijn kan je ogen of neus irriteren.
Giet het suiker-azijn mengsel over de komkommers en uien.
Voeg de gedroogde of vers gehakte dille toe en meng alles goed door elkaar.
Dek af en laat minstens 1 uur in de ijskast marineren. Deze komkommersalade kan je ook 1 dag vooraf maken waardoor de groenten perfect kunnen marineren. Serveert heerlijk op blaadjes sla.
Verse dille vind je naar hartelust tijdens de zomermaanden. Dille geeft aan salades een extra unieke, pittige, licht citroenachtige smaak.
Schil de komkommers niet, want de meeste smaak, vitaminen en mineralen zitten in de schil. Gebruik groenten van de biologische teelt: meer smaak, minder water.