• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Komkommersalade

Super makkelijke salade, perfect voor een zomerse picnic: frisse, zuurzoete komkommersalade met dille en ui.

U bent hier: OnsKookboek.be>>21 Lekkerste Salades>>Komkommersalade

Laat een Reactie achter

Super makkelijke salade, perfect voor een zomerse picnic: frisse, zuurzoete komkommersalade met dille en ui.

Verse dille vind je naar hartelust tijdens de zomermaanden en geeft aan salades een extra unieke, pittige, licht citroenachtige smaak.

Schil de komkommers niet, want de meeste smaak, vitaminen en mineralen zitten in de schil. Gebruik wel groenten van de biologische teelt: beter wat minder, duurder maar gezond dan goedkoop maar waar je later de doktersrekeningen voor zal betalen.

Komkommersalade recept

  • 4 jonge komkommers, niet schillen, wel in dunne plakjes snijden
  • 1 kleine witte ui, in dunne plakjes gesneden
  • 235 ml zachte, witte azijn (wijnazijn)
  • 120 ml water
  • 150 gram witte suiker
  • 1 eetlepel gedroogde dille 3 eetlepels verse dille, gehakt (naar smaak)

Hoe frisse komkommersalade maken

Frisse, zoetzure gemarineerde komkommersalade met ui en dille

  1. Enkel en alleen als de huid van de komkommer dik en taai is, schil je de komkommers alvorens in plakjes te snijden.
  2. Snijd de ui in ringen (bij een ronde ui) of snijd de ui in de helft en dan in dunne halve maantjes (bij een ui die breder is dan hoog).
  3. Doe de komkommer en azijn in een kom.
  4. Neem een sauspannetje en meng hierin de suiker met de azijn en het water. Roer en breng aan de kook. Van zodra het mengsel kookt neem je het pannetje van het vuur en roer tot de suiker volledig is opgelost. Ga vooral niet ruiken tijdens het koken want de verdampende azijn kan je ogen of neus irriteren.
  5. Giet het suiker-azijn mengsel over de komkommers en uien.
  6. Voeg de gedroogde of vers gehakte dille toe en meng alles goed door elkaar.
  7. Dek af en laat minstens 1 uur in de ijskast marineren. Deze komkommersalade kan je ook 1 dag vooraf maken waardoor de groenten perfect kunnen marineren. Serveert heerlijk op blaadjes sla.

Filed Under: 21 Lekkerste Salades

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • (geen titel)
  • 3x Churros met Chocoladesaus – Lekker zoete hap uit Spanje
  • Eiersalade: makkelijker dan Jeroen Meus
  • Kersenconfituur én Rabarber confituur: de LEKKERSTE confituren die je makkelijk zal maken
  • 3x Lekkere knolseldersoep soep – Je maakt ze makkelijk zo
  • 3x lamsburger, hamburger of kalfsburger – welke verkies jij?
  • Hoe kalfsgebraad in de pan klaarmaken – Met lekkere saus!

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2022 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!