Super makkelijke salade, perfect voor een zomerse picnic: frisse, zuurzoete komkommersalade met dille en ui.
Verse dille vind je naar hartelust tijdens de zomermaanden en geeft aan salades een extra unieke, pittige, licht citroenachtige smaak.
Schil de komkommers niet, want de meeste smaak, vitaminen en mineralen zitten in de schil. Gebruik wel groenten van de biologische teelt: beter wat minder, duurder maar gezond dan goedkoop maar waar je later de doktersrekeningen voor zal betalen.
Komkommersalade recept
- 4 jonge komkommers, niet schillen, wel in dunne plakjes snijden
- 1 kleine witte ui, in dunne plakjes gesneden
- 235 ml zachte, witte azijn (wijnazijn)
- 120 ml water
- 150 gram witte suiker
- 1 eetlepel gedroogde dille 3 eetlepels verse dille, gehakt (naar smaak)
Hoe frisse komkommersalade maken
- Enkel en alleen als de huid van de komkommer dik en taai is, schil je de komkommers alvorens in plakjes te snijden.
- Snijd de ui in ringen (bij een ronde ui) of snijd de ui in de helft en dan in dunne halve maantjes (bij een ui die breder is dan hoog).
- Doe de komkommer en azijn in een kom.
- Neem een sauspannetje en meng hierin de suiker met de azijn en het water. Roer en breng aan de kook. Van zodra het mengsel kookt neem je het pannetje van het vuur en roer tot de suiker volledig is opgelost. Ga vooral niet ruiken tijdens het koken want de verdampende azijn kan je ogen of neus irriteren.
- Giet het suiker-azijn mengsel over de komkommers en uien.
- Voeg de gedroogde of vers gehakte dille toe en meng alles goed door elkaar.
- Dek af en laat minstens 1 uur in de ijskast marineren. Deze komkommersalade kan je ook 1 dag vooraf maken waardoor de groenten perfect kunnen marineren. Serveert heerlijk op blaadjes sla.
Leave a Reply