Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Komkommersalade

September 11, 2013 door Ons Kookboek

Super makkelijke salade, perfect voor een zomerse picnic: frisse, zuurzoete komkommersalade met dille en ui.

Verse dille vind je naar hartelust tijdens de zomermaanden en geeft aan salades een extra unieke, pittige, licht citroenachtige smaak.

Schil de komkommers niet, want de meeste smaak, vitaminen en mineralen zitten in de schil. Gebruik wel groenten van de biologische teelt: beter wat minder, duurder maar gezond dan goedkoop maar waar je later de doktersrekeningen voor zal betalen.

Komkommersalade recept

  • 4 jonge komkommers, niet schillen, wel in dunne plakjes snijden
  • 1 kleine witte ui, in dunne plakjes gesneden
  • 235 ml zachte, witte azijn (wijnazijn)
  • 120 ml water
  • 150 gram witte suiker
  • 1 eetlepel gedroogde dille 3 eetlepels verse dille, gehakt (naar smaak)

Hoe frisse komkommersalade maken

Frisse, zoetzure gemarineerde komkommersalade met ui en dille

  1. Enkel en alleen als de huid van de komkommer dik en taai is, schil je de komkommers alvorens in plakjes te snijden.
  2. Snijd de ui in ringen (bij een ronde ui) of snijd de ui in de helft en dan in dunne halve maantjes (bij een ui die breder is dan hoog).
  3. Doe de komkommer en azijn in een kom.
  4. Neem een sauspannetje en meng hierin de suiker met de azijn en het water. Roer en breng aan de kook. Van zodra het mengsel kookt neem je het pannetje van het vuur en roer tot de suiker volledig is opgelost. Ga vooral niet ruiken tijdens het koken want de verdampende azijn kan je ogen of neus irriteren.
  5. Giet het suiker-azijn mengsel over de komkommers en uien.
  6. Voeg de gedroogde of vers gehakte dille toe en meng alles goed door elkaar.
  7. Dek af en laat minstens 1 uur in de ijskast marineren. Deze komkommersalade kan je ook 1 dag vooraf maken waardoor de groenten perfect kunnen marineren. Serveert heerlijk op blaadjes sla.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Speculaas cookies
  • Konijn klaarmaken
  • Witloof stoven
  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Spruitjes koken
  • Worstenbroodjes Jeroen Meus

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Broccoli stomen
  • Granola Sandra Bekkari
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer