Neem een pan (25 cm diameter) die straks ook in de oven kan, vet in met de olijfolie en verwarm op een middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de ui fijn en begin aan te stoven.
Strooi er de basilicum en de marjolein over.
Plet of rasp ondertussen de knoflookteentjes.
Kluts de eieren met de melk, rotszout en peper.
Snijd de champignons fijn en voeg toe aan de uien.
Laat een 4 tal minuten mee stoven, roer zo nu en dan om.
Voeg de knoflook toe, roer goed om en laat een minuutje mee aanstoven tot het aroma van de knoflook goed vrijkomt.
Overgiet met wat sojasaus (tamari, kokosamino's) en roer er tegelijk de spinazieblaadjes door: laat 1 tot 2 minuten mee stoven tot de blaadjes duidelijk zijn gekrompen.
Giet eventueel vocht uit de pan en overgiet zachtjes met de geklutste eieren.
Zet een deksel op de pan en laat een 5tal minuten koken.
Wil je de bovenkant droger, zet je frittata dan nog (1 minuut) naar wens onder een gril. Wie durft, kan het ganse baksel proberen om te draaien in de pan... doe dit op eigen risico, een gril is makkelijker en bruint de bovenkant ook nog eens mooi aan.