Go Back
–+ servings
Gebakken aardappelen

Gebakken aardappelen

http://www.OnsKookboek.be
4 lekkere recepten om gebakken aardappelen te maken en onze visie hoe gezond aardappelen wel zijn, zodat je lekker, goedkoop en vooral makkelijk zal genieten.
5 from 1 vote
Prep Tijd 10 minutes
Kook Tijd 30 minutes
Totaal 40 minutes
Gerecht Aardappelen
Keuken Klassiek
Servings 4

Ingrediënten

  • bewaaraardappelen
  • water
  • rotszout
  • vetstof om te bakken arachideolie en wat hoeveboter, zodat je weet als de boter gaat sissen, dat je vet warm genoeg is om te gaan bakken

Bereiding
 

  • Schil de aardappelen en verwijder de ogen.
  • Doe in een kookpot, zet ze onder water, voeg wat zout toe en breng aan de kook onder deksel (een 10 tot 15 tal minuten).
  • Giet de gegaarde aardappels onmiddellijk af, zet de pot terug op het vuur en laat de rest van het water verdampen.
  • Haal de aardappels uit de pot en laat afkoelen.
  • Snijd de aardappels in stukken van gelijke grootte en bak in een hete pan met hoeveboter en een scheut arachideolie. Ofwel draai je de aardappels maar 1 keer om (als je grote schijven hebt gesneden is dat ideaal), ofwel draai je de aardappelstukjes meerdere malen om, zodat hopelijk elke kant zal bruin bakken.
  • Je bent aan het bakken, dus een hoog vuur gebruiken (niet te hoog uiteraard, je wil de aardappels niet zwart aanbakken).
  • Strooi er zout over en serveer je aardappelen met een gemengde salade en een lekker stuk gebakken vlees of stoofvlees.
Keyword Patatten
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!