Oven voorverwarmen op 200°C.
Snijden de artisjokharten doormidden en leg ze op absorberend papier.
Kuis de champignons en leg ze in een kleine vuurvaste schotel.
Plet een teentje knoflook met de platte kant van een groot mes en voeg aan de champignons toe.
Voeg oregano toe en besprenkel met olijfolie.
Bak in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 5 minuten.
Neem ondertussen een steelpannetje, giet er de suiker en de azijn in en laat wat indikken.
Neem na 5 minuten de champignons uit de oven, voeg er de artisjokharten aan toe en tenslotte de zoete azijn. Zet opnieuw 5 minuten in de oven.
Neem de ovenschotel uit de oven, plooi er de ham zo goed en zo kwaad als dat gaat door en zet alles opnieuw weer 5 minuten in de oven.
Neem uit de oven en laat goed afkoelen.
Plet ondertussen de knoflook in een knoflookpers en meng met de geitenkaas.
Als de ovenschotel op kamertemperatuur is, voeg je er de gemengde sla(blaadjes) aan toe en meng er de knoflook-geitenkaas onder. Serveer deze geitenkaas salade onmiddellijk.