Go Back
+ servings

Geitenkaas Salade - Heerlijk hoofd of bijgerecht

onskookboek
Zeer lekker geitenkaas salade recept zodat je eens 'n hartige salade kan maken met allerlei smaken op basis van verse geitenkaas. Tip: echte Griekse feta kopen.
5 from 2 votes
Prep Tijd 20 minutes
Kook Tijd 20 minutes
Totaal 40 minutes
Gerecht Salade
Keuken Griekenland
Servings 4

Ingrediënten

  • een 12 tal grote champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel oude sherry azijn of balsamico azijn
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 100 gram verse geitenkaas platte kaas van geitenmelk:
  • 12 artisjokharten in pekel
  • 4 of meer zeer fijne plakjes gedroogde ham
  • enkele sneden stokbrood
  • een handvol salade mesclun of slablaadjes naar believen; heerlijk met een takje verse kervel
  • 4 twijgjes verse oregano
  • zout en peper

Bereiding
 

  • Oven voorverwarmen op 200°C.
  • Snijden de artisjokharten doormidden en leg ze op absorberend papier.
  • Kuis de champignons en leg ze in een kleine vuurvaste schotel.
  • Plet een teentje knoflook met de platte kant van een groot mes en voeg aan de champignons toe.
  • Voeg oregano toe en besprenkel met olijfolie.
  • Bak in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 5 minuten.
  • Neem ondertussen een steelpannetje, giet er de suiker en de azijn in en laat wat indikken.
  • Neem na 5 minuten de champignons uit de oven, voeg er de artisjokharten aan toe en tenslotte de zoete azijn. Zet opnieuw 5 minuten in de oven.
  • Neem de ovenschotel uit de oven, plooi er de ham zo goed en zo kwaad als dat gaat door en zet alles opnieuw weer 5 minuten in de oven.
  • Neem uit de oven en laat goed afkoelen.
  • Plet ondertussen de knoflook in een knoflookpers en meng met de geitenkaas.
  • Als de ovenschotel op kamertemperatuur is, voeg je er de gemengde sla(blaadjes) aan toe en meng er de knoflook-geitenkaas onder. Serveer deze geitenkaas salade onmiddellijk.
Keyword Feta
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!