Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Geitenkaas Salade

November 16, 2013 door Ons Kookboek

Zeer lekker geitenkaas salade recept zodat je eens een hartige salade kan maken met allerlei smaken op basis van verse geitenkaas.

Dit recept is vooral voor mensen die proberen minder calorieën te eten: verse geitenkaas met geplette knoflook is een lekkere – minder vette – vervanger van mayonnaise. Bovendien veel gezonder dan mayonnaise uit een bokaal uit de supermarkt, want je werkt met een vers product zonder bewaarstoffen en zonder toevoegstoffen.

Je kan stukjes stokbrood in een kommetje doen, een scheutje olijfolie erover doen, alles goed mengen en op een bakpapier in de oven tot korstjes laten bakken gedurende het bereiden van de champignons. Zoniet serveer je de salade gewoon met vers, krokant gebakken stokbrood.

We maken gebruik van biologische, artisanaal vervaardigde verse (platte) kaas van geitenmelk. Niet te verwarren met de blokjes Griekse feta kaas die je op Griekse salades al eens kan terugvinden. Feta kaas is reeds een gerijpte kaas, verse kaas zou goedkoper moeten zijn. (Prijzen niet vergelijken met fetakaas van melk van koeien maar wel met echte feta kaas van geiten of schapen.)

Geitenkaas salade recept

Gebruik wat je in je keuken kan vinden of ga volgend boodschappenlijstje kopen:

  • een 12 tal grote champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel oude sherry azijn of balsamico azijn
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 100 gram verse geitenkaas (platte kaas van geitenmelk):
    Verse geitenkaas
    (verse kaasproductie op biologische boerderij, drogen van de kaas opgehangen in een kaasdoek)
  • 12 artisjokharten in pekel
  • 4 of meer zeer fijne plakjes gedroogde ham
  • enkele sneden stokbrood
  • een handvol salade (mesclun) of slablaadjes naar believen; heerlijk met een takje verse kervel
  • 4 twijgjes verse oregano
  • zout en peper

Salade met geitenkaas klaarmaken

Salade met geitenkaas, mesclun, basilicum en champignons uit de oven

  1. Oven voorverwarmen op 200°C.
  2. Snijden de artisjokharten doormidden en leg ze op absorberend papier.
  3. Kuis de champignons en leg ze in een kleine vuurvaste schotel.
  4. Plet een teentje knoflook met de platte kant van een groot mes en voeg aan de champignons toe.
  5. Voeg oregano toe en besprenkel met olijfolie.
  6. Bak in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 5 minuten.
  7. Neem ondertussen een steelpannetje, giet er de suiker en de azijn in en laat wat indikken.
  8. Neem na 5 minuten de champignons uit de oven, voeg er de artisjokharten aan toe en tenslotte de zoete azijn. Zet opnieuw 5 minuten in de oven.
  9. Neem de ovenschotel uit de oven, plooi er de ham zo goed en zo kwaad als dat gaat door en zet alles opnieuw weer 5 minuten in de oven.
  10. Neem uit de oven en laat goed afkoelen.
  11. Plet ondertussen de knoflook in een knoflookpers en meng met de geitenkaas.
  12. Als de ovenschotel op kamertemperatuur is, voeg je er de gemengde sla(blaadjes) aan toe en meng er de knoflook-geitenkaas onder. Serveer deze geitenkaas salade onmiddellijk.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Konijn klaarmaken
  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Spruitjes koken
  • Witloof stoven
  • Speculaas cookies
  • Ontbijt Sandra Bekkari

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer