Verwarm je oven voor op 220 graden.
Snijd de ham in kleine reepjes of dobbelsteentjes.
Scheid de dooiers van de eiwitten.
Breek de aardappelbloem ineen beetje volle melk (roer tot het een papje is zonder klonters), klop er dan de eierdooiers, de verse kaas en de melk door tot een homogeen mengsel.
Rasp hierin de ajuin.
Kruid met peperen zout en roer er ook de stukjes of reepjes ham door.
Klop het eiwit met een elektrische mixer met kloppers volledig stijf en spatel je door de rest van je beslag.
Vet een ovenschotel in met hoeveboter en vul tot 1/4de van de rand met het beslag. Wie graag een extra korst heeft, bedekt de bodem en zijkant van de taartvorm met velletjes filodeeg alvorens te vullen met beslag.
Strijk de bovenkant van het beslag glad, strooi er het paneermeel over en enkele stukje boter.
Laat een 3tal kwartier bakken in de oven en serveer je hartige taart met flink wat verse, fijngesneden peterselie of andere verse, groene tuinkruiden erover gestrooid.