Go Back
–+ servings

Hoe Indische Tomaten komkommersalade maken - Ketchumbar recept

https://www.onskookboek.be
Op zoek naar een lekkere tomaten komkommersalade? Maak dan deze makkelijke 'ketchumbar' zodat je snel zal genieten van lekkere Indische salade zonder olie.
5 from 2 votes
Prep Tijd 20 minutes
Totaal 20 minutes
Gerecht Salade
Keuken India
Servings 4

Ingrediënten

  • 2 middelgrote, biologische komkommers zonder zaadjes (400 gram)
  • 3 rijpe tomaten
  • 2 eetlepels fijngehakte muntblaadjes
  • 1 eetlepel fijngehakte korianderblaadjes
  • 100 ml vers geperst citroensap
  • naar smaak 1/2 theelepel rotszout
  • naar smaak: 1/2 theelepel donkerbruine suiker
  • 1 kleine groene chili peper

Bereiding
 

  • Snijd de komkommer (met schil) in kleine blokjes en doe in een saladekom.
  • Verwijder de zaadjes uit de tomaten (de tomaten niet schillen ook niet pellen), snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en doe bij in de serveerschaal.
  • Hak de munt en de korianderblaadjes fijn en doe bij de tomaten en komkommer in de saladekom.
  • Pers het citroensap.
  • Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snijd de peper in zo fijn mogelijke ringetjes. Roer ze met het zout en de suiker door het citroensap totdat suiker en zout volledig zijn opgelost.
  • Giet je zure saladedressing bij in de serveerschaal en serveer je tomaten komkommersalade onmiddellijk.
Keyword Glutenvrij, Indische recepten, Komkommer, Munt, Tomaat, Vegan, Vegetarisch
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!