Hoe Indische Tomaten komkommersalade maken - Ketchumbar recept
https://www.onskookboek.be
Op zoek naar een lekkere tomaten komkommersalade? Maak dan deze makkelijke 'ketchumbar' zodat je snel zal genieten van lekkere Indische salade zonder olie.
2middelgrote, biologische komkommers zonder zaadjes (400 gram)
3rijpe tomaten
2eetlepels fijngehakte muntblaadjes
1eetlepel fijngehakte korianderblaadjes
100mlvers geperst citroensap
naar smaak 1/2 theelepel rotszout
naar smaak: 1/2 theelepel donkerbruine suiker
1kleinegroene chili peper
Bereiding
Snijd de komkommer (met schil) in kleine blokjes en doe in een saladekom.
Verwijder de zaadjes uit de tomaten (de tomaten niet schillen ook niet pellen), snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en doe bij in de serveerschaal.
Hak de munt en de korianderblaadjes fijn en doe bij de tomaten en komkommer in de saladekom.
Pers het citroensap.
Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snijd de peper in zo fijn mogelijke ringetjes. Roer ze met het zout en de suiker door het citroensap totdat suiker en zout volledig zijn opgelost.
Giet je zure saladedressing bij in de serveerschaal en serveer je tomaten komkommersalade onmiddellijk.