Heb je dit gehaktbrood met bier al geproefd? Écht een absolute topper! Zowel bij de patatten als warm bij je boterham met kriekskes of koud met mosterd... Hmmm!
een 4tal sneden oud broodof beschuiten of paneermeel
een broodvorm of cakevorm en boter of olie om in te vetten
75 tot150 ml La Trappe Quadruple trapistenbier
enkele sneedjes spek
2eetlepels poeder van koriander
1eetlepel poeder van chili
zout en peper
Bereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Snijd de knoflookteentjes fijn en plet ze.
Snijd de ajuin uiterst fijn.
Snijd ook de chorizoworst zo fijn mogelijk of gebruik een cutter of blendertje.
Toast het oude brood in een pan, cutter het fijn of verkruimel met je handen en toast opnieuw in de pan.
Neem een kom en meng er het gehakt met de chorizo, het verkruimelde brood (beschuiten of paneermeel), de eieren en de kruiden in. Meng er als laatste het bier door en voeg indien nodig meer verkruimeld brood, beschuit of paneermeel aan toe. Of voeg meer bier als het mengsel te droog aanvoelt.
Vet een klein broodblik in met boter en druk er het vleesmengsel in. Leg er wat spekreepjes bovenop.
Zet het bakblik in het midden van de oven, draai de temperatuur naar 175 graden en laat het gehaktbrood ruim een 45tal minuten garen. Serveer de rest van het bier bij de maaltijd.