Go Back
+ servings
Recept gehaktbrood

Hoe Lekker Luxe Gehaktbrood maken

https://www.onskookboek.be
Heb je dit gehaktbrood met bier al geproefd? Écht een absolute topper! Zowel bij de patatten als warm bij je boterham met kriekskes of koud met mosterd... Hmmm!
5 from 1 vote
Prep Tijd 25 minutes
Kook Tijd 45 minutes
Totaal 1 hour 10 minutes
Gerecht Vlees
Keuken Belgie
Servings 4

Ingrediënten

  • 150 gram chorizoworst
  • 450 gram gehakt van het rund
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 ajuin
  • 1 ei van de biologische kwekers of tuinders
  • een 4tal sneden oud brood of beschuiten of paneermeel
  • een broodvorm of cakevorm en boter of olie om in te vetten
  • 75 to t 150 ml La Trappe Quadruple trapistenbier
  • enkele sneedjes spek
  • 2 eetlepels poeder van koriander
  • 1 eetlepel poeder van chili
  • zout en peper

Bereiding
 

  • Oven voorverwarmen op 200 graden.
  • Snijd de knoflookteentjes fijn en plet ze.
  • Snijd de ajuin uiterst fijn.
  • Snijd ook de chorizoworst zo fijn mogelijk of gebruik een cutter of blendertje.
  • Toast het oude brood in een pan, cutter het fijn of verkruimel met je handen en toast opnieuw in de pan.
  • Neem een kom en meng er het gehakt met de chorizo, het verkruimelde brood (beschuiten of paneermeel), de eieren en de kruiden in. Meng er als laatste het bier door en voeg indien nodig meer verkruimeld brood, beschuit of paneermeel aan toe. Of voeg meer bier als het mengsel te droog aanvoelt.
  • Vet een klein broodblik in met boter en druk er het vleesmengsel in. Leg er wat spekreepjes bovenop.
  • Zet het bakblik in het midden van de oven, draai de temperatuur naar 175 graden en laat het gehaktbrood ruim een 45tal minuten garen. Serveer de rest van het bier bij de maaltijd.
Keyword Gehakt
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!