Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Recept gehaktbrood

October 20, 2013 door Ons Kookboek

Makkelijk en zeer lekker gehaktbrood recept met bier, zodat je met weinig werk en bijna geen afwas je restjes brood kan verwerken in een lekker, goedkoop vleesgerecht.

In plaats van simpelweg vettig gemengd gehakt te verwerken, gebruiken we gewoon rundsgehakt en mengen het met chorizo voor het extra vet en de extra pikante smaak. We leggen bovenop nog enkele reepjes spek voor meer smaak en vet. Wil je goedkoper werken, vervang dan de chorizo met spek, cayennepeper en paprikakruiden.

Dat het toch een Vlaams gerecht is, laten we blijken door wat La Trappe Quadruple abdijbier toe te voegen: een amberkleurig luxebier van 10 graden alcohol, gerijpt in eiken vaten met een licht zoete, licht bittere smaak.

Als je met bier kookt dat je al in huis hebt, kies dan voor een bier dat niet superbitter is, anders zal na lang garen de bittere smaak in gans je gerecht terug te vinden zijn.

In plaats van paneermeel gebruiken we voor extra meer smaak brood met zoveel mogelijk verschillende granen. Steeds je wat oud brood over hebt, vries je het in tot je genoeg restjes hebt om er je eigen paneermeel van te maken.

Door het gehakt niet voor te bakken, spaar je wat afwas en extra werk uit, want je moet bij de pan blijven om het vlees aan alle kanten bruin te bakken. Het voordeel van de pan is dan weer dat je met het braadvocht een lekkere saus kan maken.

Gehaktbrood recept met bier

  • 150 gram chorizoworst
  • 450 gram gehakt van het rund
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 ajuin
  • 1 ei van de biologische kwekers of tuinders
  • een 4tal sneden oud brood (of beschuiten of paneermeel)
  • een broodvorm of cakevorm en boter of olie om in te vetten
  • 75 tot 150 ml La Trappe Quadruple trapistenbier
  • enkele sneedjes spek

Kruiden met:

  • 2 eetlepels poeder van koriander
  • 1 eetlepel poeder van chili
  • zout en peper

Hoe gehaktbrood maken

Gehaktbrood recept

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. Snijd de knoflookteentjes fijn en plet ze.
  3. Snijd de ajuin uiterst fijn.
  4. Snijd ook de chorizoworst zo fijn mogelijk of gebruik een cutter of blendertje.
  5. Toast het oude brood in een pan, cutter het fijn of verkruimel met je handen en toast opnieuw in de pan.
  6. Neem een kom en meng er het gehakt met de chorizo, het verkruimelde brood (beschuiten of paneermeel), de eieren en de kruiden in. Meng er als laatste het bier door en voeg indien nodig meer verkruimeld brood, beschuit of paneermeel aan toe. Of voeg meer bier als het mengsel te droog aanvoelt.
  7. Vet een klein broodblik in met boter en druk er het vleesmengsel in. Leg er wat spekreepjes bovenop.
  8. Zet het bakblik in het midden van de oven, draai de temperatuur naar 175 graden en laat het gehaktbrood ruim een 45tal minuten garen. Serveer de rest van het bier bij de maaltijd.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Speculaas cookies
  • Konijn klaarmaken
  • Witloof stoven
  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Spruitjes koken
  • Worstenbroodjes Jeroen Meus

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Broccoli stomen
  • Granola Sandra Bekkari
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer