Go Back
–+ servings

Hoe maak je de kip curry van Sandra Bekkari nog 3x lekkerder?

https://www.onskookboek.be
Geniet van deze makkelijk te maken, heerlijk lichte kip curry van Sandra Bekkari voor op je boterham. Met 3 eenvoudige tips voor nog meer smaak in je salade.
5 from 2 votes
Prep Tijd 10 minutes
Kook Tijd 10 minutes
Totaal 20 minutes
Gerecht Salade
Keuken Klassiek
Servings 4

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 2 flinke eetlepels zelf gemaakte mayonaise
  • 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 theelepels sterk smakende curry + wat extra kurkuma voor de gele kleur
  • naar wens voor meer pit: zachte mosterd naar smaak Sandra gebruikt chilivlokken
  • 1 lenteui of kies bieslook of sjalot
  • 1 appel of ananasschijfjes uit blik, heb je gelijk kip Hawaii salade, wanneer je er nog wat whisky en tomatenpuree door roert
  • naar smaak: vers gemalen peper en rotszout of zeezout

Bereiding
 

  • Begin met de currykuiden en de kurkuma te roosteren in een pan (Sandra doet dit niet).
  • Trek ondertussen de afgekoelde gepocheerde kipfilet (gebakken en gepocheerd in currybouillon, zie hierboven) in kleine stukjes en doe in een kom. Fijnsnijden gaat sneller vind ik.
  • Snijd de lenteui, bieslook of sjalot fijn en voeg toe.
  • Voeg er mayonaise, Griekse yoghurt, geroosterde curry en chilivlokken (of mosterd) aan toe en roer door elkaar.
  • Snijd een ongeschilde appel in kleine stukjes en roer door de kip curry.
  • Proef en breng verder op smaak met peper en rotszout of zeezout.
Keyword Appels, Curry, Kerrie, Kip, Makkelijke Recepten
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!