Geniet van deze makkelijk te maken, heerlijk lichte kip curry van Sandra Bekkari voor op je boterham. Met 3 eenvoudige tips voor nog meer smaak in je salade.
En zoals je ziet eten ze bij Sandra Bekkari dus ook brood, weze het een duidelijk donker volkorenbrood.
Hoe maak je de kip curry van Sandra Bekkari nog beter?

Zoals gewoonlijk werkt Sandra met groentebouillon, wat ze in haar video op VTM’s Open Keuken water noemt… Onbewust waarschijnlijk, maar wel correct. Sandra gebruikt immers water + instant groentebouillon (van welk gezonder merk, kan je hier in haar courgettesoep recept lezen).
Nu je weet dat Sandra dus eigenlijk haar kipfilet in gekruid water kookt… Belet niets je om:
- echte curry kruiden eventjes aromatisch te bakken in wat olie,
- daar de kipfilet in aan te korsten en
- dan met wat water erover, verder gaar te stoven of te pocheren: zodat je de kip zelf wat extra curry-smaak zal geven.

Hoe je verse mayonaise maakt kan je hier lezen. Het geheim om mayonaise te maken
is een smalle beker en een staafmixer:
- Ei en mosterd dor elkaar mengen in de smalle beker.
- Olie erover gieten.
- Staafmixer boven het eimengsel zetten.
- Mixer aanzetten n wachten tot er flink wat witte mayonaise rondom het mes begint te vormen.
- Dan langzaam je staafmixer naar omhoog trekken zodat het mes steeds met mayonaise omringt blijft en dus meer olie in de mayonaise zal mengen.
- Nog even naar smaak peper, rotszout en citroensap of azijn (azijn om makkelijk iets langer te bewaren) erdoor mixen en klaar is je mayonaise.

Wie Sandra’s Nooit Meer Diëten of haar Sana levensstijl volgt, die ziet Sandra dikwijls olijfolie gebruiken.
Met olijfolie kan je perfect mayonaise maken. Maar weet dat deze dan wel naar olijfolie gaat smaken. Olijfolie is ideaal om er Aioli mee te maken.
Klassieke mayonaise wordt gemaakt van een neutraal smakende olie, wat dikwijls neerkomt op een ongezonde, geraffineerde olie. Mijn favoriete olie om gezonde en lekkere mayonaise te maken: druivenpitolie. Sandra laat duidelijk weten dat haar mayonaise gemaakt is met koolzaadolie.
De grootste smaakmaker in dit makkelijk gerecht zijn uiteraard de curry kruiden…

Eerst en vooral even zeggen dat wij hier in Zuid-Oost Azië nooit – ik herhaal: Nooit – currykruiden vers eten. Voor de meeste smaak, ga je de currykruiden eerst:
- ofwel bakken in olie
- ofwel wat roosteren tot alle aroma’s je keuken vullen!
Sandra gebruikt Madras curry met kurkuma (Sandra’s favoriete superfood), mosterdzaadjes en gember. Dus bij aankoop van curry steeds de ingrediënten lezen. Bijvoorbeeld grootmoeders favoriete currykruiden voor in haar simpel recept voor pompoensoep zijn duidelijk geen madras curries:
- Delhaize zachte curry: bevat geen gember, wel mosterd. Een gele curry, dus bevat kurkuma.
- Delhaize groene curry: bevat ondanks de groene kleur toch ook kurkuma. Geen gember maar wel laos, het “broertje” van de gemberwortel. Ook geen mosterd.

Dus: kies de curry die je het lekkerst vindt en weet dat niet elk currypotje dezelfde smaak zal geven aan je kip curry!
Voor meer pit voegt Sandra chilivlokken toe. Wij verkiezen mosterd wegens:
- altijd in huis
- geeft je kip curry een mooi gele kleur
- makkelijk homogeen naar smaak door de saus te roeren
Smakelijk!

Hoe maak je de kip curry van Sandra Bekkari nog 3x lekkerder?
Ingrediënten
- 1 kipfilet
- 2 flinke eetlepels zelf gemaakte mayonaise
- 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt
- 2 theelepels sterk smakende curry + wat extra kurkuma voor de gele kleur
- naar wens voor meer pit: zachte mosterd naar smaak Sandra gebruikt chilivlokken
- 1 lenteui of kies bieslook of sjalot
- 1 appel of ananasschijfjes uit blik, heb je gelijk kip Hawaii salade, wanneer je er nog wat whisky en tomatenpuree door roert
- naar smaak: vers gemalen peper en rotszout of zeezout
Bereiding
- Begin met de currykuiden en de kurkuma te roosteren in een pan (Sandra doet dit niet).
- Trek ondertussen de afgekoelde gepocheerde kipfilet (gebakken en gepocheerd in currybouillon, zie hierboven) in kleine stukjes en doe in een kom. Fijnsnijden gaat sneller vind ik.
- Snijd de lenteui, bieslook of sjalot fijn en voeg toe.
- Voeg er mayonaise, Griekse yoghurt, geroosterde curry en chilivlokken (of mosterd) aan toe en roer door elkaar.
- Snijd een ongeschilde appel in kleine stukjes en roer door de kip curry.
- Proef en breng verder op smaak met peper en rotszout of zeezout.
En… hoe maak jij je lekkerste salade voor op de boterham? Welk soort boterham? En welke recepten van Sandra Bekkari vind jij het lekkerst?
Een reactie achterlaten