Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Hoe maak je de kip curry van Sandra Bekkari nog 3x lekkerder?

October 23, 2018 door Ons Kookboek

Geniet van deze makkelijk te maken, heerlijk lichte kip curry van Sandra Bekkari voor op je boterham. Met 3 eenvoudige tips voor nog meer smaak in je salade.

En zoals je ziet eten ze bij Sandra Bekkari dus ook brood, weze het een duidelijk donker volkorenbrood.

Kip curry Sandra Bekkari

Hoe maak je de kip curry van Sandra Bekkari nog beter?

Maak het lekkerste ontbijt van Sandra Bekkari: havermout pannenkoeken die zo goed vullen…

Zoals gewoonlijk werkt Sandra met groentebouillon, wat ze in haar video op VTM’s Open Keuken water noemt… Onbewust waarschijnlijk, maar wel correct. Sandra gebruikt immers water + instant groentebouillon (van welk gezonder merk, kan je hier in haar courgettesoep recept lezen).

Nu je weet dat Sandra dus eigenlijk haar kipfilet in gekruid water kookt… Belet niets je om:

  • echte curry kruiden eventjes aromatisch te bakken in wat olie,
  • daar de kipfilet in aan te korsten en
  • dan met wat water erover, verder gaar te stoven of te pocheren: zodat je de kip zelf wat extra curry-smaak zal geven.
Granola Sandra Bekkari

Maak zelf je eigen GEZONDE granola met dit makkelijk recept van Sandra Bekkari of combineer je favoriete fruit, noten en zaden tot de perfecte muesli mengelmoes.

Hoe je verse mayonaise maakt kan je hier lezen. Het geheim om mayonaise te maken
is een smalle beker en een staafmixer:

  1. Ei en mosterd dor elkaar mengen in de smalle beker.
  2. Olie erover gieten.
  3. Staafmixer boven het eimengsel zetten.
  4. Mixer aanzetten n wachten tot er flink wat witte mayonaise rondom het mes begint te vormen.
  5. Dan langzaam je staafmixer naar omhoog trekken zodat het mes steeds met mayonaise omringt blijft en dus meer olie in de mayonaise zal mengen.
  6. Nog even naar smaak peper, rotszout en citroensap of azijn (azijn om makkelijk iets langer te bewaren) erdoor mixen en klaar is je mayonaise.
Aioli maken

Makkelijk recept om zelf aioli te maken zodat je snel een lekkere, koude looksaus kan serveren bij vissoep, brood of garnalen en zelfs bij frieten of gebakken aardappelen.

Wie Sandra’s Nooit Meer Diëten of haar Sana levensstijl volgt, die ziet Sandra dikwijls olijfolie gebruiken.

Met olijfolie kan je perfect mayonaise maken. Maar weet dat deze dan wel naar olijfolie gaat smaken. Olijfolie is ideaal om er Aioli mee te maken.

Klassieke mayonaise wordt gemaakt van een neutraal smakende olie, wat dikwijls neerkomt op een ongezonde, geraffineerde olie. Mijn favoriete olie om gezonde en lekkere mayonaise te maken: druivenpitolie. Sandra laat duidelijk weten dat haar mayonaise gemaakt is met koolzaadolie.

De grootste smaakmaker in dit makkelijk gerecht zijn uiteraard de curry kruiden…

Recept Lasagne

Kies uit 1. De beste klassieker: lasagne bolognese! 2. Beproefde lasagne met spinazie van Jeroen Meus. 3. Klaar in 1 uur met Sandra Bekkari’s Nieuw lasagne recept met courgette, zalm, ricotta en spinazie!

Eerst en vooral even zeggen dat wij hier in Zuid-Oost Azië nooit – ik herhaal: Nooit – currykruiden vers eten. Voor de meeste smaak, ga je de currykruiden eerst:

  • ofwel bakken in olie
  • ofwel wat roosteren tot alle aroma’s je keuken vullen!

Sandra gebruikt Madras curry met kurkuma (Sandra’s favoriete superfood), mosterdzaadjes en gember. Dus bij aankoop van curry steeds de ingrediënten lezen. Bijvoorbeeld grootmoeders favoriete currykruiden voor in haar simpel recept voor pompoensoep zijn duidelijk geen madras curries:

  • Delhaize zachte curry: bevat geen gember, wel mosterd. Een gele curry, dus bevat kurkuma.
  • Delhaize groene curry: bevat ondanks de groene kleur toch ook kurkuma. Geen gember maar wel laos, het “broertje” van de gemberwortel. Ook geen mosterd.
Eiersalade Sandra Bekkari

TOPPER! Lekkere lunch met liefde gemaakt: dat is wat deze makkelijk te maken eiersalade belooft. Makkelijk op voorhand klaar te maken en oh zo lekker op de boterham.

Dus: kies de curry die je het lekkerst vindt en weet dat niet elk currypotje dezelfde smaak zal geven aan je kip curry!

Voor meer pit voegt Sandra chilivlokken toe. Wij verkiezen mosterd wegens:

  • altijd in huis
  • geeft je kip curry een mooi gele kleur
  • makkelijk homogeen naar smaak door de saus te roeren

Smakelijk!

Hoe maak je de kip curry van Sandra Bekkari nog 3x lekkerder?
 
Bewaar Print
Werktijd
10 min
Kooktijd
10 min
Totaal
20 min
 
Geniet van deze makkelijk te maken, heerlijk lichte kip curry van Sandra Bekkari voor op je boterham. Met 3 eenvoudige tips voor nog meer smaak in je salade.
Website: https://www.onskookboek.be
Soort recept: Salade
Cuisine: Klassiek
Voor hoeveel personen: 4
Ingredienten
  • 1 kipfilet
  • 2 flinke eetlepels zelf gemaakte mayonaise
  • 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 theelepels sterk smakende curry + wat extra kurkuma voor de gele kleur
  • naar wens voor meer pit: zachte mosterd naar smaak (Sandra gebruikt chilivlokken)
  • 1 lenteui (of kies bieslook of sjalot)
  • 1 appel (of ananasschijfjes uit blik, heb je gelijk kip Hawaii salade, wanneer je er nog wat whisky en tomatenpuree door roert)
  • naar smaak: vers gemalen peper en rotszout of zeezout
Bereiding
  1. Begin met de currykuiden en de kurkuma te roosteren in een pan (Sandra doet dit niet).
  2. Trek ondertussen de afgekoelde gepocheerde kipfilet (gebakken en gepocheerd in currybouillon, zie hierboven) in kleine stukjes en doe in een kom. Fijnsnijden gaat sneller vind ik.
  3. Snijd de lenteui, bieslook of sjalot fijn en voeg toe.
  4. Voeg er mayonaise, Griekse yoghurt, geroosterde curry en chilivlokken (of mosterd) aan toe en roer door elkaar.
  5. Snijd een ongeschilde appel in kleine stukjes en roer door de kip curry.
  6. Proef en breng verder op smaak met peper en rotszout of zeezout.
3.4.3177
 

En… hoe maak jij je lekkerste salade voor op de boterham? Welk soort boterham? En welke recepten van Sandra Bekkari vind jij het lekkerst?

 

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Geef uw waardering: 5 sterren is de MAX!:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Konijn klaarmaken
  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Spruitjes koken
  • Witloof stoven
  • Speculaas cookies
  • Ontbijt Sandra Bekkari

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer