Gebruik alleen goed gesloten mosselen. Tik even tegen de geopende mosselen; indien de mosselen niet sluiten, gooit u de mossel weg.
Was de mosselen onder stromend koud water en verwijder de "baarden": alles wat op draden lijkt en aan de mossel hangt.
Schrob alle onzuiverheden van de schelp (want we serveren de mosselen in de schelp op het bord)
Neem een wok of grote pot, doe er de mosselen in, voeg water toe tot de mosselen onder staan en kook de mosselen tot ze openen. (kook niet langer, anders worden de mosselen taai en rubberachtig)
Neem de mosselen uit de pot en bewaar 125 ml kookvocht voor de saus.
Snijd de ui, look en lente-ui zeer fijn. Hak de droge chili pepers in zeer kleine stukjes.
Meng alle ingrediënten van de "kruiderij" : hete chili peper poeder, Chinese chili saus, suiker, wijn en soja saus en zet apart.
Doe in een wok of grote pan de chili peper olie. Verwarm en voeg de ui, lente-ui, knoflook en gember toe onder voortdurend roeren. Als de olie aromatisch wordt voegt u het kruiderij-sausje toe en roerbak een beetje langer.
Voeg dan het mosselkookvocht en de mosselen in de schelp toe. Roer zeer goed om zodat de saus gelijkmatig over de mosselen wordt verdeeld. Proef: is de saus te pikant, voeg dan wat muntblaadjes en bruine suiker toe (helpt een beetje de pikante smaak te verbergen)
Sprenkel peper en sesam olie over de mosselen en dien op.