• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Gebakken mosselen in de wok

Lekker en makkelijk recept om mosselen te koken en daarna snel te bakken in een oosters sausje in de wok.

U bent hier: OnsKookboek.be>>15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look... Hoe kuisen?>>Gebakken mosselen in de wok

Laat een Reactie achter

Lekker en makkelijk recept om mosselen te koken en daarna snel te bakken in een oosters sausje in de wok.

Dit oosters recept voor gebakken mosselen vertrekt van gekookte mosselen. Ga de gekookte mosselen met schelp daarna roerbakken in een lekker oosters sausje – op basis van wat kookvocht van de mosselen – dat u ook voor andere oosterse gerechten kan gebruiken.

Een simpel, snel klaar recept met oosterse smaken.

Wil je de mosselen frituren in een krokant beslag, lees dan verder in dit Griekse gebakken mosselen recept.

Mosselen recept

Voor het koken van de mosselen:

  • 700g mosselen met schelp
  • 1/2 ui
  • 1 stengel lente-ui
  • 4 teentjes look
  • 3 droge chili pepers
  • 1 eetlepel hete chili-peper-olie (u kan deze chilipeper olie ook zelf maken: doe 3 gedroogde hete chili pepers in olie en wok tot de olie een sterke rode kleur krijgt. Zorg ervoor dat de pepers niet aanbakken!)

"Kruiderij" voor het bakken van de mosselen:

  • 125 ml mosselen kooknat
  • 2 eetlepels hete Chinese chili saus
  • 2 eetlepels hete chili peper poeder
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel sherry of Chinese wijn
  • 1 eetlepel soja saus
  • 1/3 theelepel gember poeder
  • 1/2 eetlepel sesam olie
  • zwarte peper naar smaak

Hoe mosselen koken en daarna bakken

Gebakken mosselen in de wok

  1. Gebruik alleen goed gesloten mosselen. Tik even tegen de geopende mosselen; indien de mosselen niet sluiten, gooit u de mossel weg.
  2. Was de mosselen onder stromend koud water en verwijder de "baarden": alles wat op draden lijkt en aan de mossel hangt.
  3. Schrob alle onzuiverheden van de schelp (want we serveren de mosselen in de schelp op het bord)
  4. Neem een wok of grote pot, doe er de mosselen in, voeg water toe tot de mosselen onder staan en kook de mosselen tot ze openen. (kook niet langer, anders worden de mosselen taai en rubberachtig)
  5. Neem de mosselen uit de pot en bewaar 125 ml kookvocht voor de saus.
  6. Snijd de ui, look en lente-ui zeer fijn. Hak de droge chili pepers in zeer kleine stukjes.
  7. Meng alle ingrediënten van de "kruiderij" : hete chili peper poeder, Chinese chili saus, suiker, wijn en soja saus en zet apart.
  8. Doe in een wok of grote pan de chili peper olie. Verwarm en voeg de ui, lente-ui, knoflook en gember toe onder voortdurend roeren. Als de olie aromatisch wordt voegt u het kruiderij-sausje toe en roerbak een beetje langer.
  9. Voeg dan het mosselkookvocht en de mosselen in de schelp toe. Roer zeer goed om zodat de saus gelijkmatig over de mosselen wordt verdeeld. Proef: is de saus te pikant, voeg dan wat muntblaadjes en bruine suiker toe (helpt een beetje de pikante smaak te verbergen)
  10. Sprenkel peper en sesam olie over de mosselen en dien op.

Filed Under: 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look... Hoe kuisen?

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • (geen titel)
  • 3x Churros met Chocoladesaus – Lekker zoete hap uit Spanje
  • Eiersalade: makkelijker dan Jeroen Meus
  • Kersenconfituur én Rabarber confituur: de LEKKERSTE confituren die je makkelijk zal maken
  • 3x Lekkere knolseldersoep soep – Je maakt ze makkelijk zo
  • 3x lamsburger, hamburger of kalfsburger – welke verkies jij?
  • Hoe kalfsgebraad in de pan klaarmaken – Met lekkere saus!

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2022 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!