Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Gebakken mosselen in de wok

September 16, 2013 door Ons Kookboek

Lekker en makkelijk recept om mosselen te koken en daarna snel te bakken in een oosters sausje in de wok.

Dit oosters recept voor gebakken mosselen vertrekt van gekookte mosselen. Ga de gekookte mosselen met schelp daarna roerbakken in een lekker oosters sausje – op basis van wat kookvocht van de mosselen – dat u ook voor andere oosterse gerechten kan gebruiken.

Een simpel, snel klaar recept met oosterse smaken.

Wil je de mosselen frituren in een krokant beslag, lees dan verder in dit Griekse gebakken mosselen recept.

Mosselen recept

Voor het koken van de mosselen:

  • 700g mosselen met schelp
  • 1/2 ui
  • 1 stengel lente-ui
  • 4 teentjes look
  • 3 droge chili pepers
  • 1 eetlepel hete chili-peper-olie (u kan deze chilipeper olie ook zelf maken: doe 3 gedroogde hete chili pepers in olie en wok tot de olie een sterke rode kleur krijgt. Zorg ervoor dat de pepers niet aanbakken!)

"Kruiderij" voor het bakken van de mosselen:

  • 125 ml mosselen kooknat
  • 2 eetlepels hete Chinese chili saus
  • 2 eetlepels hete chili peper poeder
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel sherry of Chinese wijn
  • 1 eetlepel soja saus
  • 1/3 theelepel gember poeder
  • 1/2 eetlepel sesam olie
  • zwarte peper naar smaak

Hoe mosselen koken en daarna bakken

Gebakken mosselen in de wok

  1. Gebruik alleen goed gesloten mosselen. Tik even tegen de geopende mosselen; indien de mosselen niet sluiten, gooit u de mossel weg.
  2. Was de mosselen onder stromend koud water en verwijder de "baarden": alles wat op draden lijkt en aan de mossel hangt.
  3. Schrob alle onzuiverheden van de schelp (want we serveren de mosselen in de schelp op het bord)
  4. Neem een wok of grote pot, doe er de mosselen in, voeg water toe tot de mosselen onder staan en kook de mosselen tot ze openen. (kook niet langer, anders worden de mosselen taai en rubberachtig)
  5. Neem de mosselen uit de pot en bewaar 125 ml kookvocht voor de saus.
  6. Snijd de ui, look en lente-ui zeer fijn. Hak de droge chili pepers in zeer kleine stukjes.
  7. Meng alle ingrediënten van de "kruiderij" : hete chili peper poeder, Chinese chili saus, suiker, wijn en soja saus en zet apart.
  8. Doe in een wok of grote pan de chili peper olie. Verwarm en voeg de ui, lente-ui, knoflook en gember toe onder voortdurend roeren. Als de olie aromatisch wordt voegt u het kruiderij-sausje toe en roerbak een beetje langer.
  9. Voeg dan het mosselkookvocht en de mosselen in de schelp toe. Roer zeer goed om zodat de saus gelijkmatig over de mosselen wordt verdeeld. Proef: is de saus te pikant, voeg dan wat muntblaadjes en bruine suiker toe (helpt een beetje de pikante smaak te verbergen)
  10. Sprenkel peper en sesam olie over de mosselen en dien op.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Spruitjes koken
  • Konijn klaarmaken
  • Witloof stoven
  • Speculaas cookies
  • Ontbijt Sandra Bekkari

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer