Hoe mosselen kuisen en klaarmaken
https://www.onskookboek.be
Lees hoe je makkelijk mosselen kan kuisen en de mosselbaard verwijdert bij wilde en gekweekte mosselen. Met beproefd recept voor mosselen met bier en mosterddip
Prep Tijd 15 minutes mins
Kook Tijd 4 minutes mins
Totaal 19 minutes mins
Gerecht Mosselen
Keuken Klassiek
- soepgroenten grof gesneden selder, ui en peterselie (hoeveel soepgroenten voor 4 personen: zie gedetailleerd receptvoorbeeld onder dit recept)
- mosselen (hoeveel mosselen voor 4 personen: zie gedetailleerd receptvoorbeeld onder dit recept)
- peper
- een klein beetje zout naar smaak
- azijn of water, wijn, bier
Mosselen al dan niet kuisen: zoals hierboven is uitgelegd.
De werkwijze is daarna steeds dezelfde. Leg wat soepgroenten (grof gesneden selder, ui en peterselie) op de bodem van een pot.
Vul de pot met mosselen. Laat wat ruimte open, zodat de mosselen zich gemakkelijk kunnen openen.
Kruid met flink wat peper, en vooral niet veel zout! De mosselen geven bij het open komen hun zoute vloeistof vrij.
Giet er een beetje azijn, water, wijn of bier over. Doe het deksel op de pot en laat koken tot de mosselen open gaan (4 tot 7 minuten).
Voor een nog meer lekker kookvocht kan je de soepgroenten eerst stoven in wat olie. Geurt je keuken na een paar minuten boordevol naar soep aroma? Doe dan de mosselen bij in de pot met de vloeistof. Laat zo verder stomen met het deksel op de pot: tot de mosselen open komen.
Geen zin om een ganse nieuwe fles witte wijn te openen? Maar wil je toch graag wat zuur en alcohol proeven in je kookvocht? Kies dan voor een flesje traditioneel gebrouwen gueze. Zie recept dat volgt.
Serveer met frietjes, brood en een snel klaar vooraf gemaakt mosterdsausje, bijvoorbeeld:
- 100 ml yoghurt,
- 2 eetlepels Dijon mosterd,
- 1 eetlepel zure room en
- naar smaak: 1 koffielepel honing.
Keyword Makkelijke Recepten