Oven voorverwarmen op 200 graden °C
Bladerdeeg indien nodig uitrollen tot dunne velletjes (iets dikker dan een Euro muntstuk) velletjes
Bladerdeeg velletjes snijden op 12 cm breedte en de lengte van de worst. Indien je zelf gehakt hebt gekocht, snijdt de bladerdeeg velletjes in vierkantjes van 12 cm.
Indien je werkt met eigen gehakt: worstjes rollen van 12 cm. De worst hoeft niet perfect te zijn, zorg gewoon dat er ietwat gelijkmatig vlees op het brood komt.
Leg de worst in het midden van een bladerdeeg velletje.
Strijk 1 zijde van het velletje (evenwijdig met de worst) in met het losgeklopt ei.
Vouw de andere zijde van het velletje over worst en druk aan op de kant met losgeklopt ei.
Leg de worstenbroodjes op bakpapier of gewoon op een beboterde bakplaat.
Bestrijk de bovenkant van de worstenbroodjes met de rest van het losgeklopt ei.
Bak bruin (ongeveer 20 minuten)
Serveer de worstenbroodjes heet met tomaten ketchup en chili-saus door elkaar gemengd.
Of laat de worstenbroodjes afkoelen, snijd ze in mini broodjes en serveer als aperitiefhapjes met een deftig glas bier voor de volwassenen :-) .