Klaar in 10 minuten: Pannenkoeken Recept van Piet Huysentruyt
https://www.onskookboek.be
Wil je in 10 minuten lekkere pannenkoeken smullen? Ga dan onmiddellijk aan de slag met dit pannenkoeken recept van Piet Huysentruyt: mengen, bakken, smullen...
Prep Tijd 5 minutes mins
Kook Tijd 5 minutes mins
Totaal 10 minutes mins
Gerecht Gebak
Keuken Klassiek
- 200 gram bloem
- 70 gram griessuiker
- 4 organische eieren
- een halve liter melk
- 20 gram echte boter
- arachide-olie Piet gebruikt bakmargarine op basis van soja, maar alles met geharde olieën - zelfs al is het dan plantaardig - vinden wij niet zo gezond, vandaar de arachide-olie. Ieder zijn gedacht natuurlijk.
Smelt de boter op een laag vuur in een pan.
Doe de bloem, eieren, melk, suiker en gesmolten boter in een kom en klop met een klopper tot alle klonters uit het deeg zijn verdwenen.
Zet een koekenpan (dun en met lage rand) op het vuur, doe er een beetje arachide-olie in en laat de pan goed warm worden.
Doe een schep van het beslag in de koekenpan en draai tegelijk met de pan zo het deeg zich gelijkmatig verdeeld over de bodem van de pan.
Gebruik een spatel voor het draaien van de pannenkoek van zodra de bovenkant droog is. Snijd de pannenkoek indien nodig los van de rand van de pan alvorens om te draaien.
Keyword Makkelijke Recepten