Wil je in 10 minuten lekkere pannenkoeken smullen? Ga dan onmiddellijk aan de slag met dit pannenkoeken recept van Piet Huysentruyt: mengen, bakken, smullen…
Inhoud
Tips en Weetjes
Oorspronkelijk werden pannenkoeken gebakken uit een mengsel van 50% boekweitmeel en 50% bloem. Piet Huysentruyt gebruikt gewoon bloem, maar ik vind de pannenkoeken veel luchtiger als ze – simpel en even snel klaar – met zelfrijzende bloem worden gemaakt: aan u de keuze!
Vergeleken met grootmoeder’s gistpannenkoeken, gebruikt Piet extra veel eieren (minstens dubbel zoveel), wat natuurlijk zorgt voor de extra smaak (bij gebrek aan gistsmaak). Bovendien zorgen de extra eieren ervoor dat je de pannenkoeken mooi goudbruin krokant kan bakken.
Piet Huysentruyt gebruikt altijd een anti-kleefpan om pannenkoeken te bakken. Maar: met wat ervaring en genoeg warme olie of reuzel in je pan… Kies dan voor een gietijzeren pan waarin je alleen maar pannenkoeken bakt, en die je niet uitwat met zeep. Hiermee zal je nog lekkerdere pannenkoeken bakken!

Klaar in 10 minuten: Pannenkoeken Recept van Piet Huysentruyt
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 70 gram griessuiker
- 4 organische eieren
- een halve liter melk
- 20 gram echte boter
- arachide-olie Piet gebruikt bakmargarine op basis van soja, maar alles met geharde olieën - zelfs al is het dan plantaardig - vinden wij niet zo gezond, vandaar de arachide-olie. Ieder zijn gedacht natuurlijk.
Bereiding
- Smelt de boter op een laag vuur in een pan.
- Doe de bloem, eieren, melk, suiker en gesmolten boter in een kom en klop met een klopper tot alle klonters uit het deeg zijn verdwenen.
- Zet een koekenpan (dun en met lage rand) op het vuur, doe er een beetje arachide-olie in en laat de pan goed warm worden.
- Doe een schep van het beslag in de koekenpan en draai tegelijk met de pan zo het deeg zich gelijkmatig verdeeld over de bodem van de pan.
- Gebruik een spatel voor het draaien van de pannenkoek van zodra de bovenkant droog is. Snijd de pannenkoek indien nodig los van de rand van de pan alvorens om te draaien.
Of… liever 1 van deze 8 andere pannenkoek recepten?
- 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?
- Je snelste Pannenkoeken Recept! – "Van den BoerinnenBond"
- 3x lekkere dikke Pannenkoeken van Jeroen Meus: smullen gegarandeerd!
- Grootmoeders klassieker: je lekkerste gistpannenkoeken!
- Glutenvrije pannenkoeken bakken: lekkerder dan gewone pannenkoeken!
- Kies uit deze 3 beproefde, makkelijke havermout pannenkoeken recepten…
- Lekker flamberen en genieten met roomijs van Crêpes Suzette
- Heerlijke havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari en Pascale Naessens: genieten met appel en honing
Dit zijn de slechste die ik ooit gemaakt hebt. arachide-olie bij pannenkoeken.. wie bedenkt het !!!