• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Pannenkoeken Piet Huysentruyt

Wil je in 10 minuten lekkere pannenkoeken smullen? Ga dan onmiddellijk aan de slag met dit pannenkoeken recept van Piet Huysentruyt: mengen, bakken, smullen...

U bent hier: OnsKookboek.be>>57 Makkelijke recepten: voor het hele gezin>>Pannenkoeken Piet Huysentruyt

1 Reactie

Wil je in 10 minuten lekkere pannenkoeken smullen? Ga dan onmiddellijk aan de slag met dit pannenkoeken recept van Piet Huysentruyt: mengen, bakken, smullen…

Oorspronkelijk werden pannenkoeken gebakken uit een mengsel van 50% boekweitmeel en 50% bloem. Piet Huysentruyt gebruikt gewoon bloem, maar ik vind de pannenkoeken veel luchtiger als ze – simpel en even snel klaar – met zelfrijzende bloem worden gemaakt: aan u de keuze!

Vergeleken met grootmoeder’s gistpannenkoeken, gebruikt Piet extra veel eieren (minstens dubbel zoveel), wat natuurlijk zorgt voor de extra smaak (bij gebrek aan gistsmaak). Bovendien zorgen de extra eieren ervoor dat je de pannenkoeken mooi goudbruin krokant kan bakken.

Pannenkoeken ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 70 gram griessuiker
  • 4 organische eieren
  • een halve liter melk
  • 20 gram echte boter
  • arachide-olie (Piet gebruikt bakmargarine op basis van soja, maar alles met geharde olieën – zelfs al is het dan plantaardig – vinden wij niet zo gezond, vandaar de arachide-olie. Ieder zijn gedacht natuurlijk).

Pannenkoeken bakken

Pannenkoeken Piet Huysentruyt

  1. Smelt de boter op een laag vuur in een pan.
  2. Doe de bloem, eieren, melk, suiker en gesmolten boter in een kom en klop met een klopper tot alle klonters uit het deeg zijn verdwenen.
  3. Zet een koekenpan (dun en met lage rand) op het vuur, doe er een beetje arachide-olie in en laat de pan goed warm worden.
  4. Doe een schep van het beslag in de koekenpan en draai tegelijk met de pan zo het deeg zich gelijkmatig verdeeld over de bodem van de pan.
  5. Gebruik een spatel voor het draaien van de pannenkoek van zodra de bovenkant droog is. Snijd de pannenkoek indien nodig los van de rand van de pan alvorens om te draaien.

Piet Huysentruyt gebruikt zoals ik altijd een anti-kleefpan om pannenkoeken te bakken. Met wat ervaring en genoeg warme olie in de pan kan je ook een gewone pan gebruiken.

Filed Under: 57 Makkelijke recepten: voor het hele gezin

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Reader Interactions

Reacties

  1. Mario Van Leuven zegt

    mei 10, 2016 at 11:18 am

    Dit zijn de slechste die ik ooit gemaakt hebt. arachide-olie bij pannenkoeken.. wie bedenkt het !!!

    Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • (geen titel)
  • 3x Churros met Chocoladesaus – Lekker zoete hap uit Spanje
  • Eiersalade: makkelijker dan Jeroen Meus
  • Kersenconfituur én Rabarber confituur: de LEKKERSTE confituren die je makkelijk zal maken
  • 3x Lekkere knolseldersoep soep – Je maakt ze makkelijk zo
  • 3x lamsburger, hamburger of kalfsburger – welke verkies jij?
  • Hoe kalfsgebraad in de pan klaarmaken – Met lekkere saus!

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2022 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!