Klassieker: Grootmoeders Rijstpap maken, Beter dan Jeroen Meus en Sandra Bekkari
https://www.onskookboek.be
Kies uit deze 3 lekkere rijstpap recepten: klassiek op grootmoeders wijze, vernieuwend van Jeroen Meus en gezond volgens Sandra Bekkari. Dus 3x genieten van lekker, smeuïg dessert.
Prep Tijd 10 minutes mins
Kook Tijd 50 minutes mins
Totaal 1 hour hr
Gerecht Dessert
Keuken Klassiek
- 1 liter hoevemelk
- 150 gram rijst voor rijstpap dessertrijst
- 30 gram echte hoeveboter
- 75 gram kristalsuiker
- vanille
- 1 biologisch ei
Begin met de rijst te wassen en laat uitlekken.
Neem een pot met dikke bodem en spoel eerst volledig om met koud water.
Smelt de hoeveboter en roer er dan de rijst in om.
Voeg de melk en de vanille toe, breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje garen.
Na een half uur roer je de suiker door de rijst en laat een 10 minuten verder koken.
Ondertussen scheid je het wit van de eierdooier en klop het eiwit tot sneeuw.
Neem de pot van het vuur wanneer de rijst volledig gaar gekookt is en klop er de eierdooier onder en het eiwit.
Giet je rijstpap in een serveerschotel en laat afkoelen. Dien op met echte, ongeraffineerde, bruine suiker.
Keyword Dessertrijst, Glutenvrij, Kleefrijst, Nagerecht, Oma