Go Back
–+ servings
Konijn met pruimen

Konijn met pruimen

https://www.onskookboek.be
Geniet van keilekker konijn met pruimen: dankzij grootmoeders beproefd recept: altijd weer gegarandeerd lekker. Met tips hoe je verschillende andere smaken ...
4.75 from 4 votes
Prep Tijd 20 minutes
Kook Tijd 3 hours
Totaal 1 hour 50 minutes
Gerecht Vlees
Keuken Vlaams
Servings 4

Ingrediënten

  • 1 in stukken gesneden konijn
  • 250 gram ontpitte pruimen of enkele appelen
  • 1 grote ui of een 10tal zilveruien
  • 1 bouquet garni laurier, tijm en peterselie
  • 2 flesjes bruin bier
  • 1 glas water
  • 1 snede brood genereus besmeerd met Dijon mosterd
  • dunne sneden gebakken spek of boter of olie om te bakken
  • peper en zout

Bereiding
 

  • Neem enkele dunne sneden spek en bak krokant. Haal het spek uit de pan maar laat het spekvet in een hoge pan. Gebruik je geen spek, smelt dan de boter in een pan.
  • Bak en bruin hierin de eerst met zout en peper bestrooide stukken konijn.
  • Haal het gebruinde vlees uit de pan en zet apart.
  • Stoof de in stukjes gesneden ui of hele zilveruien in dezelfde pan, voeg indien nodig wat extra boter toe.
  • Blus met water, schraap eventuele aanbaksels los, voeg het konijn toe, het kruidenbuiltje (bouquet garni) en giet er water en bier over.
  • Leg er de snede brood met mosterd over, breng aan de kook en laat ongeveer 1 uur sudderen.
  • Proef en breng indien nodig verder op smaak. Voeg dan de pruimen of de appelen toe en laat verder sudderen tot het konijn gaar is (anderhalf tot 2 uur, tot het vlees makkelijk van het been loskomt).
  • Serveer het konijn met pruimen met indien je dit hebt: de apart gehouden stukken krokant spek.
Keyword Konijn, Makkelijke Recepten, Stoofpotje
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!