Neem enkele dunne sneden spek en bak krokant. Haal het spek uit de pan maar laat het spekvet in een hoge pan. Gebruik je geen spek, smelt dan de boter in een pan.
Bak en bruin hierin de eerst met zout en peper bestrooide stukken konijn.
Haal het gebruinde vlees uit de pan en zet apart.
Stoof de in stukjes gesneden ui of hele zilveruien in dezelfde pan, voeg indien nodig wat extra boter toe.
Blus met water, schraap eventuele aanbaksels los, voeg het konijn toe, het kruidenbuiltje (bouquet garni) en giet er water en bier over.
Leg er de snede brood met mosterd over, breng aan de kook en laat ongeveer 1 uur sudderen.
Proef en breng indien nodig verder op smaak. Voeg dan de pruimen of de appelen toe en laat verder sudderen tot het konijn gaar is (anderhalf tot 2 uur, tot het vlees makkelijk van het been loskomt).
Serveer het konijn met pruimen met indien je dit hebt: de apart gehouden stukken krokant spek.