Op zoek naar een lekker en makkelijk recept voor konijn met pruimen? Ga dan aan de slag met dit recept met verder weinig ingrediënten: dus goedkoop.
Heb je geen pruimen, vervang ze dan door enkele appels. Voor extra smaak kan je gedroogde pruimen nemen die je eerst laat weken in het bruine bier.
Tips
- Vervang de boter met het vet van dunne sneden gebakken spek
- Vervang een deel van het bier met wijn
- Gebruik geen bitter bier, want de bittere smaak zal na 2 uur kunnen overheersen
- Indien je appels gebruikt in plaats van pruimen, dan serveer je de saus best gepureerd.
- Marineer het konijn eerst in het bier.
- Maak de saus van het konijn fijner met 50 ml room of volle melk.

Konijn met pruimen
Geniet van keilekker konijn met pruimen: dankzij grootmoeders beproefd recept: altijd weer gegarandeerd lekker. Met tips hoe je verschillende andere smaken ...
Ingrediënten
- 1 in stukken gesneden konijn
- 250 gram ontpitte pruimen of enkele appelen
- 1 grote ui of een 10tal zilveruien
- 1 bouquet garni laurier, tijm en peterselie
- 2 flesjes bruin bier
- 1 glas water
- 1 snede brood genereus besmeerd met Dijon mosterd
- dunne sneden gebakken spek of boter of olie om te bakken
- peper en zout
Bereiding
- Neem enkele dunne sneden spek en bak krokant. Haal het spek uit de pan maar laat het spekvet in een hoge pan. Gebruik je geen spek, smelt dan de boter in een pan.
- Bak en bruin hierin de eerst met zout en peper bestrooide stukken konijn.
- Haal het gebruinde vlees uit de pan en zet apart.
- Stoof de in stukjes gesneden ui of hele zilveruien in dezelfde pan, voeg indien nodig wat extra boter toe.
- Blus met water, schraap eventuele aanbaksels los, voeg het konijn toe, het kruidenbuiltje (bouquet garni) en giet er water en bier over.
- Leg er de snede brood met mosterd over, breng aan de kook en laat ongeveer 1 uur sudderen.
- Proef en breng indien nodig verder op smaak. Voeg dan de pruimen of de appelen toe en laat verder sudderen tot het konijn gaar is (anderhalf tot 2 uur, tot het vlees makkelijk van het been loskomt).
- Serveer het konijn met pruimen met indien je dit hebt: de apart gehouden stukken krokant spek.
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!
Een reactie achterlaten