Kook de pasta in zout water met olie zoals op de verpakking staat aangegeven. Als de pasta gaar is, koel je ze direct af onder flink wat stromend koud water.
Snijd alle groenten in stukjes van gelijke dikte en roerbak ze (behalve de tomaten!) in wat arachideolie in een anti-aankleeflaag pan voor 3 tot 5 minuten (tot ze gaar genoeg zijn voor uw persoonlijke beet). Indien u
vers spek gebruikt, bak dan eerst het spek aan en roerbak de groenten daarna in het spekvet. Kruid de groenten met peper en zout of blus met sojasaus.
Gebruik je erwtjes uit de diepvries, roer ze er dan nu onder. Laat de groenten afkoelen en meng met de koude pasta en de in stukjes gesneden charcuterie. Gebruik je erwtjes uit een bokaal of zelf gesteriliseerd,
roer ze er dan nu voorzichtig onder.
Roer de mosterd, mayonaise, azijn en olijfolie door elkaar, breng indien nodig verder op smaak met extra peper en zout en roer onder de koude pastasalade.
Serveer indien gewenst met een extra potje mayonaise, mosterd, witte wijn, basilicumolie en geraspte kaas.