Neem een soeppot met dikke bodem en smelt hierin de hoeveboter met een scheutje maïskiemolie.
Snijd de ajuinen grof en begin aan te stoven.
Strooi er de currypoeder over en laat meestoven.
Snijd de wortelen in stukken, voeg toe bij de uien, roer om en laat mee stoven.
Snijd de knolselder in stukken, voeg toe in de soeppot, roer om en laat mee stoven.
Snijd ook de pastinaak in stukken, voeg toe en laat meestoven.
Kruid met peper, rotszout, tijm, basilicum, en de laurierblaadjes.
Als de groenten goed aangestoofd zijn, zet je ze onder water, voeg een stuk droge worst toe en breng aan de kook.
Laat je soep een half uurtje op een klein vuurtje sudderen.
Neem dan de worst en de laurierbladeren uit de soep en pureer de groentesoep in de soeppot met een staafmixer.
Proef en voeg indien nodig meer peper of rotszout toe.
Snijd de droge worst in stukjes, leg een paar stukjes in een bord, giet er de lentesoep over en voeg kruidenkaas naar believen toe.
Lekker smullen!