Honger? Vraag jij je weer af welke maaltijdsoep te maken? Lees hier hoe jij lekkere lentesoep zal maken: dus vullend genieten met wat je in je ijskast vindt.
Soep eten is iets dat je misschien elke dag doet, verse soep maken doe je misschien enkele keren per week, maar de kans is groot dat jedikwijls de vraag stelt: hoe maak ik weer eens iets anders?
De oplossing is makkelijk: gewoon kijken wat er nog in je ijskast of diepvries voorhanden is, enkele kruiden toevoegen en alles dan combineren tot een soep die je voordien nog nooit geproefd hebt.
Moeder’s maaltijdsoep maken (MMM…)

Wegens het succes van moeder’s lekkere frangipanetaart (ons top recept op Facebook tot hiertoe dit jaar), volgt hier haar lekkere lentesoep met wintergroenten (gisteren klaargemaakt):
- de kelder opgezocht voor ui, de ijskast opengedaan voor in deze prille lente nog makkelijk te vinden wintergroenten zoals pastinaak, knolselder en wortelen. Tot zover de meest vullende groenten zoals knollen, bollen en wortelen.
- geen tijd om bouillon te maken, ook geen zin in bouillonblokjes, dus slim zijn en de smaken uit een droge worst (eventueel Ardense worst) in de soep mee koken: wat héél veel extra smaak zal geven aan je soep. Tot zover vlees en “bouillon”.
- extra kruiden door curry toe te voegen en kruidenkaas, zodat je ook nog eens mooi én voedzaam garneert.
Of zoals moeder zelf zegt:
Soep zonder verhaal…, gewoon, honger: soep maken maar welke… .altijd ‘tzelfde eten? Héé, wat woont er in de vriezer? En in de koelkast? Zo ben ik begonnen. Ik vind ze lekker smakelijk, gezond, niet duur en vlug klaar + voedzaam en lijnvriendelijk.
Smakelijk!

Moeder's gezonde, smakelijke Lentesoep met wintergroenten
Ingrediënten
- een klont hoeveboter
- een scheutje maïskiemolie
- 2 to t 3 uien
- 1 eetlepel currypoeder
- wortelen een 350 gram
- knolselder een 250 gram
- pastinaak wat je maar kan vinden dus in je ijskast, ongeveer 150 gram
- peper
- rotszout
- tijm
- basilicum
- 2 grote laurierblaadjes
- water
- droge Ardense worst (150 gram... wat je in je koelkast kan vinden)
Bereiding
- Neem een soeppot met dikke bodem en smelt hierin de hoeveboter met een scheutje maïskiemolie.
- Snijd de ajuinen grof en begin aan te stoven.
- Strooi er de currypoeder over en laat meestoven.
- Snijd de wortelen in stukken, voeg toe bij de uien, roer om en laat mee stoven.
- Snijd de knolselder in stukken, voeg toe in de soeppot, roer om en laat mee stoven.
- Snijd ook de pastinaak in stukken, voeg toe en laat meestoven.
- Kruid met peper, rotszout, tijm, basilicum, en de laurierblaadjes.
- Als de groenten goed aangestoofd zijn, zet je ze onder water, voeg een stuk droge worst toe en breng aan de kook.
- Laat je soep een half uurtje op een klein vuurtje sudderen.
- Neem dan de worst en de laurierbladeren uit de soep en pureer de groentesoep in de soeppot met een staafmixer.
- Proef en voeg indien nodig meer peper of rotszout toe.
- Snijd de droge worst in stukjes, leg een paar stukjes in een bord, giet er de lentesoep over en voeg kruidenkaas naar believen toe.
- Lekker smullen!
Een reactie achterlaten