Mokka ijs maken zonder ijsmachine: een Koud Kunstje!
https://www.onskookboek.be
Heerlijk zelf lekker Mokka IJs maken zonder ijsmachine: doe je zo! Want al wat je zelf maakt: smaakt altijd beter! Met bonus recepten om ijslollies te maken...
Prep Tijd 20 minutes mins
Kook Tijd 10 minutes mins
Totaal 30 minutes mins
Gerecht Dessert
Keuken Klassiek
- 150 ml koffieroom
- 150 ml zeer sterke vers gezette koffie
- 4 eierdooiers
- 100 gram poedersuiker
- 300 ml koude slagroom
- 2 eetlepels ijskoud water
Doe de koffieroom en de koffie in een sauspan en verwarm zachtjes tot lauwwarm.
Klop de eierdooiers en de suiker samen tot een lichtgeel dik mengsel en doe bij in de sauspan. Verwarm zachtjes onder voortdurend roeren, tot het geheel begint in te dikken.
Zet apart en laat afkoelen.
Klop de slagroom met het water stijf.
Doe het afgekoelde koffiemengsel erbij en klop luchtig.
Invriezen tot het mengsel ijs begint te vormen (1 tot 2 uur).
Opnieuw opkloppen en verder laten invriezen tot het geheel hard is.
Zet 30 minuten voor het opdienen in de koelkast om het mokka roomijs wat zachter te laten worden. Serveer met 'koffiebonen' van chocolade of gewoon chocoladeschaafsels.