Go Back
+ servings

Oma's Wortelsoep - Op en top Belgisch

https://www.onskookboek.be
Geniet van deze pittige wortelsoep op grootmoeders wijze. Je perfecte wortelsoep met 'n extra vleugje smaak van kruiden en sinaasappelsap. Je wordt er warm van.
3.90 from 10 votes
Prep Tijd 15 minutes
Kook Tijd 1 hour
Totaal 1 hour 15 minutes
Gerecht Soep
Keuken Klassiek
Servings 6

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 stuk verse gember van 7.5 cm geschild en grof gehakt
  • 1 kleine witte ui, grof gehakt
  • 625 gram wortelen geschild en in stukjes gesneden
  • 1250 ml groentebouillon
  • 125 ml vers geperst sinaasappelsap
  • een snuifje gemalen nootmuskaat
  • zeezout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • indien gewenst: crème fraîche of zure room of yoghurt of deze VZL en paleo zure room voor de versiering

Bereiding
 

  • Verhit de hoeveboter in een grote soeppot op een middelmatig vuur.
  • Voeg de gember en ui toe en laat ongeveer een 5 tal minuten koken onder af en toe roeren tot het geheel zacht is en goed geurt.
  • Voeg de wortelen, de bouillon, en het sinaasappelsap toe, verhoog het vuur en breng aan de kook.
  • Doe dan een deksel op de pot, zet het vuur lager en laat sudderen tot de wortels zeer zacht zijn (een 3 kwartiers).
  • Pureer de wortelsoep in de pot met een staafmixer (en giet door een zeef als je echt een smeuïge soep wil).
  • Voeg nootmuskaat, peper en zout toe naar smaak. Als de wortelsoep te dik is, voeg dan wat meer bouillon toe.
Keyword Winter
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!