Zeer makkelijk recept om zelf lekkere wortelsoep te maken zodat je niet alleen lekker kan eten, maar ook flink wat vitamine A opdoet, wat dan weer goed is voor je ogen.
Mooie en lekkere soep met gember, een hint van nootmuskaat, de natuurlijke zoetheid van wortelen en doordrenkt met sinaasappel.
De wortels geven deze soep een rijke, volle textuur, evenals een grote, gezonde portie anti-oxidanten en vitamine A.
Deze soep kan je zowel koud als warm serveren. Voor koud zet je ze minstens 6 uur in de ijskast (kan een 5 tal dagen bewaard worden). Voor warm, verwarm je de soep langzaam over een middellaag vuur en garneer in een bord met een eetlepel yoghurt of voor degenen die niet aan de slanke lijn doen: crème fraîche. (Maak eventueel met een vork een spiraalvormige beweging uit de dot yoghurt of room).
Wortelsoep recept met gember voor 4 personen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 stuk verse gember van 7.5 cm, geschild en grof gehakt
- 1 kleine, witte ui, grof gehakt
- 625 gram wortelen, geschild en in stukjes gesneden
- 1250 ml groentebouillon
- 125 ml vers geperst sinaasappelsap
- een snuifje gemalen nootmuskaat
- zeezout, naar smaak
- versgemalen zwarte peper, naar smaak
- indien gewenst: crème fraîche of zure room of yoghurt of deze VZL en paleo zure room voor de versiering
Wortelsoep maken
- Verhit de olie in een grote soeppot op een middelmatig vuur.
- Voeg de gember en ui toe en laat ongeveer een 5 tal minuten koken onder af en toe roeren tot het geheel zacht is en goed geurt.
- Voeg de wortelen, de bouillon, en het sinaasappelsap toe, verhoog het vuur en breng aan de kook.
- Doe dan een deksel op de pot, zet het vuur lager en laat sudderen tot de wortels zeer zacht zijn (een 3 kwartiers).
- Pureer de wortelsoep in de pot met een staafmixer (en giet door een zeef als je echt een smeuïge soep wil).
- Voeg nootmuskaat, peper en zout toe naar smaak. Als de wortelsoep te dik is, voeg dan wat meet bouillon toe.
Leave a Reply