Meng het bakpoeder door de bloem en zeef.
Plet de hoeveboter met een vork tot room.
Voeg er de geklutste eieren en de suiker aan toe en meng goed door elkaar.
Voeg de gezeefde bloem toe en blijf goed mengen met de hand (geen mixer gebruiken) tot je een kleverig deeg bekomt. Dit deeg is smeerbaar.
Breng dit deeg in de taartvorm (vermits deze taartvorm behandeld is, hoef ik hem niet in te smeren met boter noch bloem). Spreid goed uit met de hand en verdeel het deeg gelijkmatig. Ook de rand niet vergeten (zie foto).
Oven voorverwarmen op 175 graden.
Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Neem een handgarde en meng de platte kaas met de suiker en de eierdooiers.
Roer er dan de melk door.
Roer er daarna het beetje bloem door.
Klop in een andere kom de eiwitten superstijf met een elektrische mixer met kloppers.
Roer het eiwit voorzichtig doorheen het platte kaasmengsel.
Giet deze taartvulling op het deeg in de taartvorm tot aan de rand.
Zet voorzichtig in de voorverwarmde oven en laat je plattekaastaart 60 minuten bakken op 175 graden.