Doe het gehakt in een kom, breek er de eieren in, voeg chapelure en kaas toe en meng. Voeg indien nodig meer paneermeel toe tot je het gehakt makkelijk tot een stevige "blinde vink" kan oprollen. Verdeel je gehakt in 6 zodat je 6 rolletjes zal maken van gelijke grootte. Zet een half uurtje weer in de ijskast alvorens verder te werken.
Oven voorverwarmen op 175 graden.
Wie verse peterselieblaadjes gebruikt hakt deze fijn. Doe de peterselie in een kommetje en het gekleurd paneermeel in een bord.
Dep de top en bodem eerst in de peterselie zodat doe mooi groen zijn en volledig met peterselie bedekt. Rol ze daarna door het paneermeel.
Neem een tefalpan of gietijzeren pan die in de oven kan en net iets groter is dan al je boomstammetjes, en smelt er op een hoog vuur een klont boter in + wat arachideolie tot de boter begint te schuimen.
Leg er dan de boomstammetjes in en laat een minuutje sissen alvorens het vuur lager te draaien.
Wie met een oven werkt, die bakt elke nat 1 minuutje bruin en zet dan 20 minuten in de oven.
Wie zonder oven werkt: die draait pas na 4extra minuten de boomstammetjes om en laat aan de andere kant 5 minuten bakken. Zie je de boter te snel bruinen, voeg dan onmiddellijk een extra klontje boter toe (zodat het vet onmiddellijk wat afkoelt) en zet je vuur nog wat lager. Draai en laat opnieuw 5 minuten aan elke nog niet gebakken zijkant (top, onder, links en rechts dus 4 keer 5 minuten of langer). Wie zeker wil zijn dat het gehakt tot in de kern gegaard is, die snijd er 1 open en kijkt... serveer uiteraard voor jezelf achteraf ;-)