Vichyssoise: Franse klasse in een kommetje – warm of ijskoud genieten!
Licht, romig en verrassend verfrissend! Deze klassieke Franse Vichyssoise is perfect als koude soep op zomerse (lente)dagen of warm voor een vleugje luxe in je maaltijd. Simpel, snel en overheerlijk!
Prep Tijd 12 minutes mins
Kook Tijd 27 minutes mins
Afkoeltijd indien koud geserveerd 3 hours hrs 30 minutes mins
Gerecht Soep
Keuken Frankrijk
- 2 aardappelen
- 1 bos prei
- anderhalve liter kippenbouillon
- 100 ml room
- 1 eierdooier
- klontje boter
- fijngesnipperde bieslook
- peper en zout
Voor deze meest geliefde Franse koude soep gebruik je alleen de witte delen van de prei, fijngesnipperd en even gestoofd in de boter, maar liefst niet gebakken.
Overgiet met de kippenbouillon, voeg de in blokjes gesneden aardappels toe en breng aan de kook.
Zodra de aardappels gaar zijn, haal je de pan van het vuur en bind je de soep met room en eierdooier.
Breng op smaak met peper en zout.
Laat de Vichyssoise soep ijskoud worden (in een koud of ijswater bad) en bestrooi, vlak voor het opdienen met gesnipperde bieslook.
Keyword Makkelijke Recepten